יריד היין

המשתתפים ביריד


 יקב אור הגנוז
על היקב: יקב אור הגנוז הוקם בשנת 2005 על ידי חברי הישוב מתוך אמונה ואהבת הזולת.
ביקור ביקב: מרכז המבקרים אשר עוצב במיוחד כדי להעניק הרגשה נעימה לכל דכפין, נותן תחושה של הליכה בתוך ציור. במרכז המבקרים תזכו לטעימות מיינות האיכות של היקב שמלוות בהרגשה רוחנית מלטפת עם סיומת של אהבה. פתוח בכל ימי שביל היין בין השעות 08:30-19:00 וביום שישי עד 14:00
לפרטים: 052-7655053 04-6990836

 יקב בן דוד
על היקב: יקב בן דוד הוקם בשנת 2004 על-ידי יואב טדגי.
את אהבת היין ירש יואב מאביו וביחד עם רעייתו, דליה, מימשו חלום והקימו את היקב הקטן והאיכותי . היקב ממוקם בקיבוץ שמיר במבנה מיוחד המחולק לשתי חדרים אחד חדר תסיסה ומעבדה חדר שני ליישון.
ליינות ניתן הכשר של הרב שמעון ועקנין, רב המועצה האזורית מבואות החרמון , בד"צ בית יוסף.

היינות שתטעמו ביריד :
בן דוד ROMI רזרב 2015
בן דוד DALYA רזרב 2015
סוביניון בלאן גוורצטרמינר 2016
ביקור ביקב: בתיאום מראש, באמצע שבוע בלבד
לפרטים: יואב טדגי 050-5536897


 יקב אסף
על היקב: יקב אסף נוסד בשנת 2004 ע"י אסף והדסה קדם. זהו יקב משפחתי המייצר כ- 38 אלף בקבוקים בשנה.
אסף קדם החל את דרכו כיינן בשנת 1998 ומאז צבר ניסיון רב בעשייה ובלימודים אקדמאיים בתחום.
ייצור היין נעשה מתוך אהבה ומקצועיות – וזהו סוד קסמם של יינות אסף.
החוט המקשר בין טיפוח הכרמים, מיקומינו הגיאוגרפי ומעל לכל – אהבת היצירה, מאפשר לנו ייצור יינות ייחודיים בעלי ריחות וטעמים נפלאים.
כרמי היקב גדלים באזור המושבה בגובה 890 - 500 מטר מעל פני הים.
הכרמים כולם מטופלים משנת 1995 במקצועיות רבה בידי אסף. בתקופת הבציר נרתמת כל משפחת קדם לעבודה.
ביקור ביקב: לפני כשנה וחצי עבר היקב למקומו החדש. "כפר יין" הכולל את היקב ומרכז מבקרים יפהפה בו חדר טעימות, בית קפה -AdiKa , וחדר פרטי. ב AdiKa מוגשות ארוחות בוקר עשירות, מאפים מתוקים קפה נהדר. הכל מכינים במקום , הכל איכותי וטרי.
מרכז המבקרים ממוקם במבנה היסטורי עתיק, אותו שיפצנו ושחזרנו תוך שמירה על מראהו האותנטי והמיוחד.
ביקב מרכז מבקרים בו אפשר לטעום ולרכוש את יינות אסף. בנוסף מתקיימים סיורים מודרכים המספרים על היקב, המשפחה ותהליך עשיית היין.
שעות וימי פעילות היקב:
שני – חמישי: 10:00 – 17:00
שישי: 10:00 – 16:00
שבת: 10:00 – 18:00
ראשון: סגור
לפרטים: נמצאים על כביש 91, מול הפניה לנחל הגילבון. WAZE : יקב אסף / ASSAF WINERY
טלפונים: אורן: 0547790494 אסף: 0544779722 הדסה: 0544774667

 יקב בזלת הגולן
על היקב: אדמת הבזלת הפוריה והעשירה, תנאי האקלים המיוחדים לאזור ותהליכי ייצור טבעיים וקפדניים, הם סוד קסמו של המקום. היקב שוכן בסמוך לחורשה ולמקור נביעת מים ומשקיף על הכנרת. בשנת 1998 לאחר שנים של יצור יין ביתי, הרחיב יואב לוי את העשייה והיה ליקב בוטיק. את הסיוע והייעוץ ההתחלתי קיבלו מהקולגות של יקבי רמת הגולן, ומהיינן פיטר סילברברג, אמריקאי שלימד אותו את רזי המקצוע. ליקב בזלת הגולן שני יקבים הוותיק מבין השניים ממוקם בכניסה למושבה קדמת צבי ובמקום זה מייצרים קברנה סוביניון מהענבים בגבוה של כ- 500 מ' לסדרה הרגילה של היקב סידרת הברונזה (מרכז המבקרים באתר זה נסגר והפך לצימר ייחודי ומפנק כמובן בצמוד למרתף חביות). היקב החדש נמצא בצומת ווסט בצפון רמת הגולן ובמקום זה נפתחה חנות שמוכרת את יינות היקב ואת רוב היינות של היקבים מרמת הגולן. באתר זה נמצא גם יקב שבו מייצרים יין מענבים שגדלים בצפון רמת הגולן.
ביקור ביקב: מרכז המבקרים פתוח בימי א-ו בשעות: 09:00 - 15:00. סיורים מודרכים וטעימות - בתשלום.
לפרטים: טל': 04-6965010 פקס: 04-6965020יואב לוי: 050-8485010   www.bazelet-hagolan.co.il

 יקב ברעם
על היקב: יקב ברעם קולט ענבים אך ורק מהכרמים שלו. 3 כרמים קטנים, 3-4 דונם וכל אחד עם אופיו שלו.
כרם "סמדר" הוותיק נמצא בינות המטעים שלנו אשר בגוש המזרחי. כרם זה ניטע בשנת 2004 עם הקמת היקב ועם התובנה שיין טוב ניתן לעשות רק אם אתה מגדל את הענבים שלך בעצמך.
הזנים – קברנה סוביניון ומרלו.
כרם "שניר" ממוקם צפונית לקבוץ ברעם וצופה ממש אל האח הגדול יקב "הרי גליל". כרם זה ניטע בשנת 2005.
במדרון טרשי, מלא אבנים הפונה לכיוון צפון מערב. הזנים – קברנה סוביניון, מרלו וסירה.
מכרם זה אנו מפיקים את יין הפרימיום שלנו "יער ברעם"
כרם "כרמל" - שמו של כרם זה בא לו היות וניטע בשנת השריפה הגדולה בכרמל 2010 כך שעדיין אינו מניב.
הכרם הוא אחיו הקטן של כרם "שניר" ונמצא ממש בסמוך אליו.
הזנים בכרם זה – קברנה סוביניון, סירה ופטי-וורדו.
יקב ברעם אכן מייצר 6000 בקבוק לשנה.
היינות שלנו, המשווקים היום:
קברנה סוביניון, מרלו, סירה, "מעין הנרקיסים" בלנד המורכב קברנה, מרלו וסירה "יער ברעם" בלנד של 2/3 קברנה ו 1/3 מרלו, רוזה.
לפרטים: קיבוץ ברעם,  טלפון: 052-8313208,  דוא"ל: dror@baram.org.il

 יקב גלילאו
על היקב: בקיבוץ דן שבצפון עמק החולה, בפינת חמד שלווה על יד פלג של נחל הדן נמצא יקב גלילאו. היקב הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם ע"י גיל הרשקוביץ ובני משפחתו, ופועל החל משנת 2004. היקב מייצר בכל שנה כ- 3,800 בקבוקי יין מסוגים שונים.
היינן גיל הרשקוביץ מקפיד לייצר כמויות קטנות של יין על מנת להבטיח טיפול אישי ומוקפד לכל בקבוק, וכך לשמר את איכות היין.
יינות היקב מיוצרים בשיטות מסורתיות מענבי מושב כרם בן זמרה, וזכו בפרסים שונים בתחרויות יין.
היקב אף הוכתר בתחרות טרה וינו כיקב הבוטיק המצטיין (מבין היקבים המייצרים עד 10,000 בקבוקים בשנה).
היין אינו כשר.
ביקור ביקב: נשמח לארח אתכם בתאום טלפוני לביקור ביקב שבקיבוץ דן
לפרטים: גיל הרשקוביץ : 050-5353974  gali@kdan.co.il

 יקב דלתון
על היקב: יקב דלתון הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת הרוני, אשר נוסד בשנת 1995 ומציין השנה 20 להיווסדו.
היקב ממוקם במרום הגליל ונמנה על היקבים המובילים בישראל.
יקב דלתון מייצר את יינותיו מכרמים בגליל העליון, הנמצאים בבעלותו (Estate Winery).
לאחר שבשנים האחרונות השקיע היקב משאבים רבים בטיפוח כרמיו הם כיום מהטובים ביותר בארץ.
שילוב הכרמים והענבים האיכותיים עם הטרוואר, הנמנה על אחד מהאזורים הטובים בישראל לגידול גפנים, לצד ייצור היין במתקני היקב המודרנים והחדשניים – מוביל לתוצאה של היצע יינות משובחים, אשר זוכים בשנים האחרונות להערכה הולכת וגדלה.
לאחרונה מונה ליינן היקב גיא אשל, בוגר ייננות באוניברסיטה קליפורניה - דייויס.
ביקור ביקב: מידי יום מתקיימים סיורים ביקב, במהלכם יתרשמו המבקרים מאולם החביות ואולם הבקבוק, וכן ממכלי התסיסה, כאשר הכל בליווי מדריך מקצועי. בסוף הסיור ניתן לטעום ממגוון יינות היקב.
משך הסיור והטעימות הינו כשעה, בעלות של 20 ₪ לאדם.
יש לתאם סיורים מראש !
לפרטים: יקב דלתון – פארק תעשיה דלתון, מרום הגליל
ימים א'–ה' 10:00-17:00, ימי שישי וערבי חג 10:00-15:00
טלפון : 04-9527101   www.dalton-winery.com   merkaz@daltonwinery.com

 יקב הר-אודם
על היקב: בצפון רמת הגולן, בלב יער אודם, בגובה של 1100 מטר מעל פני הים, שוכן יקב הר אודם. האקלים, הנוף הררי, יער האלונים והכרמים הרבים הגדלים באזור מעניקים תחושת חופש אמיתית. היקב נוסד ב-2003 ע"י עידית ומיכאל אלפסי ומייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה. היווסדו הוא הגשמת חלום בו אהבה ליין, גידול חקלאי ועשייה יצירתית לוקחים חלק בכל שלבי היצירה.
מעל עשור, לאחר הקמתו היקב משלב איכות וחדשנות יחד עם מסורת והקפדה ומוערך כאחד מיקבי הבוטיק הטובים ביותר בישראל עם שלל תארים מהארץ והעולם.
בואו לבקר אותנו בנוף הקסום שלנו בצפון הגולן וליהנות מיין טוב באווירה החמימה של מרכז המבקרים, להציץ אל עולמנו וליהנות מחוויה בלתי נשכחת.
היקב כשר.
ביקור ביקב: שעות פתיחה: א'-ה' 17:00- 9:00. ו'- 16:00- 9:00.
לפרטים: יקב הר אודם, מושב אודם צפון הגולן   04-6871122   www.harodem.co.il  info@harodem.co.il

 יקב הרי גליל
על היקב: יקב הרי גליל, ממוקם בפסגות הגליל העליון. הנוף הפראי עוצר הנשימה, הדרכים המפותלות והכרמים הניבטים מכל עבר, עוטפים את המבנה הייחודי. היקב נהנה מקהל אוהדים הולך וגדל, בזכות יינות האיכות אשר זוכים מידי שנה בתחרויות יין.
ביקור ביקב: א’-ה’ 09:00-17:00 , ו 09:00-16:00 , בערבי חג פתוח עד 14:00 , שבת וחג סגור. כשר, מתאים לנכים.
לפרטים: 04-6868748 , פקס : ,04-6868506  www.galilmountain.co.il

 יקב הר זמר
על היקב: היקב החל דרכו למעשה ב2003 כניסיוני ויצר כמויות קטנות למשפחה וחברים.
הכרמים ניטעו בשנת 2007 ומספקים גם היום ענבים ליקבים באזור.
בשנת 2013 החלנו ליצר יין במתכונת מסחרית קטנה כ-1000 בקבוקים לשנה.
החזון הוא לגדול עד למקסימום כ-5000 בקבוקים בשנה כדי לשמור על ייחודיות היקב עם המגע האישי והמשפחתי לכל בקבוק.
ביקור ביקב:
לפרטים:

 יקב טרה נובה
על היקב: יקב טרה נובה, מושב כנף
אדמה חדשה – הוא פרוש שמו של יקב "טרה נובה". ביקב מיוצרים ארבעה סוגי יין: טרה-נובה קברנה סוביניון, טרה-נובה סירה, טרה-נובה מרלו וטרה-נובה בראשית. היקב הוקם בשנת 2006 על ידי ארבעה שותפים: אילן אפרים, אילן מטלון, גיל שרון שהוא היינן ואדריאן וינסיחר. חזונם הוא לפתח את עולם היין המופלא ולהגדיל את המודעות לשתיית יין בישראל, לשם כך הם מקפידים לייצר יין איכותי במחיר סביר.
ביקור ביקב: ביקב מתקיימות סדנאות וסיורים. הסיורים והטעימות ללא תשלום.
לפרטים: לפרטים ותיאום ביקור מראש: 050-8184449 / 04-6737022 www.teranova-winery.co.il

 יקב כישור
על היקב: כרם כישור שוכן בכישורית, על רכס הרי הגליל המערבי העליון, משקיף אל הים ונושם אוויר פסגות.
בשלהי קיץ 2007 נטענו את הגפנים הראשונות, ועם השנים גדלנו והתרחבנו וכיום משתרע הכרם על פני 80 דונם.
הכרם פרוש בגובה 500 מ' מעל פני הים, בתנאי אקלים ייחודיים, המאופיינים בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום לליל, אשר בשילוב הקרקע הסלעית שבאדמת הטרה רוסה, מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים, ומעניקים ליין את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד.
אנו מגדלים מגוון זני ענבים: אדומים: קברנה סוביניון, קברנה פראנק, פטיט ורדו, מרלו, סירה, גרנאש ומורבד. לבנים: סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג לבן.
בקיץ 2010 בצרנו לראשונה את הענבים וחנכנו את היקב.
כיום אנו משווקים 2 סדרות יין: סדרת כרם כישור: כישור לבן יבש, כישור רוזה וכישור אדום, וסדרת savant: אדום, ויונייה, ריזלינג.
יין כישור כשר.
ביקור ביקב: בימים אלה אנו מקימים מרכז מבקרים חדש, אשר ישקיף על כרם הענבים והחורש הגלילי הטבעי הסובב אותנו. המבקרים יוכלו לסייר ביקב בין חביות עץ האלון, ללמוד אודות תהליך הפקת היין, לצפות בסרט אודות כישורית, וכמובן לטעום מסוגיו השונים של יין כישור. מרכז המבקרים צפוי להיפתח לקהל בשנת במחצית 2014.
לפרטים: יאיר אונא 052-8701279   www.kishor-winery.co.il

 יקבי כרמל - זכרון יעקב Carmel Winery
על היקב: סיפורם של יקבי כרמל הוא סיפור תולדות הישוב בארץ ישראל, סיפור החזון והגשמתו, יצירת היש של היום מהאין של המאה ה- 19.
יקבי כרמל ממוקמים במספר מתקנים בארץ, מהגליל העליון ועד לנגב, כשהיקב הראשי הוא היקב בזכרון יעקב, המושך המוני מבקרים כל שנה מהארץ ומהעולם. החיבור בין ישן לחדש הוא סוד קסמו של היקב. היקב משלב עולם ישן וחדש במבנה היסטורי, המורכב מעשרות מרתפים שנבנו עוד בימי הברון אדמונד דה רוטשילד, ולצדם ציוד חדיש ומשוכלל, טכנולוגיות המהוות את קדמת הייננות במדינת ישראל.
מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב הינו מרכז חוויתי המשלב סיורים, סדנאות וטעימות יין ביקב ההיסטורי, הפותח שעריו ומציג את הסיפור המרתק מראשית תעשיית היין בישראל ועד העולם החדש של היין כיום.
יין כשר
ביקור ביקב:
לפרטים: לפרטים והתקשרות 04-6391788  carmelwines.co.il

 יקב לואיז
על היקב: יקב בוטיק השוכן במושב שדה יעקב שבעמק יזרעאל.
היקב הוקם בשנת 2010 ע"י משפחת נדיב. ביקב מייצרים יינות מענבים מובחרים הגדלים באזורים שונים בארץ, חלקם אורגניים.
רוב היינות האדומים מיושנים לפחות 18 חודש בחביות עץ אלון צרפתי.
היקב כשר.
ביקור ביקב: לפרטים ותיאום ביקור
לפרטים: 052-8699877 אלי נדיב

 יקב לוריא
על היקב: בלב הגליל העליון במדרונות המערביים שלמרגלות הר מירון בגובה של 840 עד 890 מטר, נטע יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים, את כרמי הענבים של יקב Lueria הפרושים על כ-180 דונם. ייחודו של כרם יוסף מתבטא בשילוב נדיר של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת. מבנה האדמה בכרם, גובהו הרב, הקרקע המנוקזת, האקלים הייחודי באזור,שיטות ההשקייה בטכנולוגיה מתקדמת, דישון אורגני (קומפוסט מייצור עצמי), יוצרים תנאים מצויינים לגידול ענבי יין איכותיים. יוסף סיידא מקדיש את מלוא עמלו בכל יום בכדי למצות את המיטב מהכרם, יקבים רבים מבקשים לבצור את ענבי היין מכרם יוסף, להשלמת סדרות האיכותיות והיוקרתיות. איכות הענבים בכרם יוסף ידועה ובכל שנה יינות המיוצרים מענבי הכרם זוכים לשבחים ופרסים.
ביקור ביקב: מרכז מבקרים בתאום מראש.
לפרטים: גידי 052-5254570

 יקב מייסטר
על היקב: יקב מייסטר הינו יקב בוטיק, אשר נמצא בתוך מערה טבעית עתיקה. בהגעתכם אל היקב תגיעו אל גבעה יפיפייה, גבעת אורן, הנמצאת בקרבת צומת מחניים.
בגבעה גתות עתיקות ששימשו שנים אחורה להפקת היין.
ביקב מופק יין איכותי מאז שנת 2002. היין מופק מהכרמים הנמצאים בגבעה.
בגבעה שישה זני ענבים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק, פטיט סירה ופטיט ורדו, מהם מופקים ארבעה סוגי יינות: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ובלנד.
בנוסף בגבעה תיהנו משמן זית כתית ישראלי מעולה, המופק מעצי הזיתים הנמצאים בגבעה.
השמן זוכה לתשבחות רבות ופידבקים חיוביים.
לצד המערה ישנו מאגר מי גשמים גדול שבמימיו אנו משתמשים להשקיית עצי הגבעה בשנים שחונות.
ביקור ביקב: בגבעה אנו עורכים סיורי טעימות הכוללים: טעימות יין, ליקרים, שמן הזית המקומי ותוצרי הגבעה השונים, בליווי סיפורים מרתקים והיסטוריית המקום, אנו נשאבים לחוויה מלאה בחושים וטעמים.
הגבעה פתוחה לאורחינו בכל ימות השבוע החל מתשע בבוקר ועד שהשמש שוקעת..
מחכים לראותכם, משפ' יקב מייסטר גבעת אורן.
לפרטים: 050-7190691, 054913528, yekevmeister@walla.com

 יקב נחל חרמון
על היקב: היקב הינו יקב בוטיק אשר הוקם על ידי מישל אלחרר ב 2003 וממוקם בשאר ישוב בגליל העליון.
מיוצרים בו יינות אדומים יבשים מזנים שונים וכן בלנדים, כאשר כל הענבים מובאים מכרמים מובחרים מהגליל העליון.
היין עצמו מיושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות לפחות 24 חודש, והיינות זכו במספר פרסים כאות על איכות היין
ביקור ביקב: במקום מרכז מבקרים חדש ומאוד ייחודי שבו מתקיימת טעימה ומכירה
לפרטים: מישל אלחרר טל :050-5369796 Elamichel1@gmail.com

 יקב נעמן
על היקב: רמי ובטינה נעמן הקימו ברמות נפתלי מתחם גלילי הכולל את יקב נעמן, ביתם הבנוי מאבן גלילית עתיקה וחדרי אירוח. היקב פתוח לסיורים לבודדים ולקבוצות (עד 20 איש), בהדרכת הבעלים והיינן רמי נעמן, כולל הסברים על הכרמים ועל תהליך הכנת היין. בתום הסיור ניתן לטעום מיינות היקב והמוצרים הנוספים, אותם ניתן לרכוש במקום. הסיור והטעימות ללא תשלום ליחידים ומשפחות עד עשר נפשות.
ביקור ביקב: פתוח בכל ימי השבוע בתאום מראש.
לפרטים: 04-6944463 , 050-7944881  www.naamanwine.co.il  rami@naamanwine.co.il

 יקב סימון
על היקב: יקב סימון הינו יקב בוטיק משפחתי היושב בינות עצי האלון העתיקים של הישוב קרית טבעון השוכן בפאתי עמק יזרעאל.
היקב הוקם בשנת 2010 ע"י זאבי סימון, אב המשפחה.
היקב בוצר ענבי שיראז מאזור כרם בן זמרה
ענבי קברנה סוביניון, מרלו, קריניאן ומלבק מכרמים מאזור בינימינה ועמק קדש
,הענבים נבצרים ידנית ומתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות
.בשנת 2016 היקב ייצר כ4000 בקבוקים והיד עוד נטויה
ביקור ביקב: ביקורים באמצע השבוע בתיאום מראש, סופי שבוע בשעות 10:00-16:00.
לפרטים: זאבי: 0544567847 / גיא: 0547360846   simonwinery@gmail.com   www.simonwinery.com

 יקב סקוריה
על היקב: יקב סקוריה הוא יקב בוטיק הממוקם במושב כנף על הכביש העולה מצומת מעלה גמלא לגולן.
היקב נוסד ב- 2008, והחל דרכו בייצור כמויות קטנות של יין לצריכה עצמית. כיום היקב מייצר כ- 4000 בקבוקים בשנה מזן קברנה סוביניון וסירה.
ענבי היקב מגיעים מהכרם הממוקם בתל פארס. תהליכי הייצור ביקב קפדניים מאוד ומלווים כל העת בבקרה ובבדיקות במעבדה הסמוכה ליקב.
יינות היקב מתיישנים 12 חודשים בחביות עץ אלון מתוצרת צרפת, חלקן חדשות וחלקן משומשות.
ביקור ביקב: ניתן לבקר ביקב, בתיאום מראש. אנו מארחים גם קבוצות ומקיימים סיורים בכרמים, במקומות ייחודיים בגולן וביקב עצמו.
לפרטים: עופר, 050-2277404

 יקב פלטר
על היקב: יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י טל וניר פלטר. טל, חזר מאוסטרליה לאחר סיום לימודי ייננות וגידול גפנים, נכבש בקסמיה של התפיסה האוסטרלית לעולם היין ושאף להציגה לשוק הישראלי ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית. ניר, הצטרף לטל בהקמת היקב מתוך האתגר ליצור משהו חדש. ניר לקח תחת ניהולו את המיתוג, השיווק והמכירות. בשנים הראשונות פעל היקב במושב צופית, בחצר בית המשפחה ובשנת 2005 עבר לקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן.
לייצור יין באחת הנקודות הגבוהות בישראל, בגובה של 1000 מטר מעל פני הים, ישנם יתרונות רבים: אדמת טוף געשית, חורף ארוך וקר, קיץ קריר ויבש, משרע טמפרטורות גדול בין לילה ליום וקרינה חזקה. תנאי אקלים אלה מהווים סביבה אידאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים מגוון של טעמים ואיכות פרי גבוהה.
הענבים נבצרים ידנית מכרמים בצפון רמת הגולן, מהגליל העליון, מהרי ירושלים וממצפה רמון.
השימוש באזורי גידול שונים מאפשר קבלת מגוון טעמים לאותו זן ענבים.
ביקור ביקב: לתיאום ביקור ביקב 052-866638 ,054-2177760
לפרטים: www.pelterwinery.co  info@pelterwinery.co.il

 יקב מטר
על היקב: יקב מטר הוקם בשנת 2012. הרעיון להקים מותג כשר התפתח אצלנו לאורך השנים כחלק מהצמיחה הטבעית של יקב פלטר. רצינו להרחיב את העשייה הקיימת, לפתוח את המעגל, ולהזמין לתוכו עוד רבים אחרים.
העבודה ביקב מטר מתבססת על הידע, הגישה המקצועית והתרבות של יקב פלטר והמשפחה. עשיית היין מתקיימת בגבהים של רמת הגולן בצמוד ליקב פלטר, תוך חיבור חזק למקום.
בשבילנו, יקב חדש, פירושו הזדמנות לרענן את היצירה, להפיק יינות מזנים נוספים ולהרכיב בלנדים שונים. היין מיוצר תוך הקפדה על פרי מדויק ועבודת חבית מעודנת.
הענבים נבצרים ברובם מכרם הרוח במרום גולן. היינות רעננים ואלגנטיים, מתאימים לאקלים ולאופי הישראלי.
ביקור ביקב: לתיאום ביקור ביקב 052-866638 ,054-2177760
לפרטים: www.pelterwinery.co  info@pelterwinery.co.il

 יקב רמות נפתלי
על היקב: יקב רמות נפתלי שוכן על רכס ההרים שעל שמו הוא נקרא ומשקיף על עמק החולה ורמת הגולן. היקב מייצר יינות החל משנת 2003 מסוגים: קברנה סוביניון, "דואט" בלנד מרלו קברנה, ברברה וסירה
ביקור ביקב: מרכז מבקרים לקבוצות עד 50 אנשים.
פתוח בכל ימי בשביל היין בין השעות 16:00-20:00. יום ו' מ-8:00 עד כניסת שבת.
לפרטים: 054-7983100 ,04-6940371,  www.ramotnaftaly.co.il yitzhak3@012.net.il

 יקב רמת הגולן
על היקב: סיפורו של היקב מתחיל באמצע שנות ה- 70, בעקבות ביקורם של מומחים בעלי שם מקליפורניה שבחנו את תנאי הגידול ברמת הגולן והתאמתם לגידול ענבי יין. המומחים קבעו שהצירוף המיוחד של אקלים קר, גובה פני הקרקע וייחודה של אדמת הבזלת ברמת הגולן, יוצרים תנאים אופטימליים לגידול ענבי יין איכותיים. ישובי רמת הגולן שוכנעו לנטוע כרמים והשאר - היסטוריה.
ביקור ביקב: סיורים מודרכים לקבוצות ויחידים, בהם ניתן לצפות בתהליך יצור היין, לטעום ממגוון יינות היקב המפורסמים בארץ ובעולם ואף לקנות מיינות היקב, אביזרי יין ומזכרות. בתיאום מראש ימי א'-ו' וערבי חג. שבתות, חגי ישראל וימי זיכרון סגור. הסיורים בתשלום כולל שי.
לפרטים: 04-6968435/409  www.golanwines.co.il

 יקב שדות
על היקב: יקב שדות הוקם ב- 2012 בלב הכרמים מול נוף העמק והרי הכרמל במשק משפחת לוי בשדה יעקב.
היקב מייצר יינות איכות לבנים ואדומים מענבי הכרם המשפחתי שניטע ב- 2009.
היקב מציע שילוב ייחודי בנוף ייקבי הבוטיק, אשר נמצא בפריחה עצומה בשנים האחרונות.
למרות המספר הקטן, יחסית, של הבקבוקים שמייצר היקב, כל היינות של יקב "שדות" כשרים.
בנוסף מדובר באחד היקבים הבודדים בישראל שמוגדר כ-Estate Winery, כשהמשמעות היא שכל היין
המופק ביקב מקורו בענבים אשר גודלו בכרמים הסובבים את היקב ושייכים לו.
ביקור ביקב: טלפון: 0528-446228
לפרטים: roi@sadot-winery.com

 יקב שטרן
על היקב: יקב שטרן, בקיבוץ תובל, הוקם בשנת 2004 ע"י ג'וני, המייצר יינות אדומים מענבים הנבצרים בכרמים איכותיים ברמת הגולן (קדמת צבי) ובגליל העליון (רמות נפתלי, ספסופה ותובל). הבלנדים "רותם" ,"יונתן" ו "פלג" כבר הפכו לשם דבר בקרב קהל אוהבי יינות שטרן . לצידם עומדים באיכויות דומות היינות הזניים: קברנה סוביניון רזרב , קברנה סוביניון וקברנה פרנק וסוביניון בלאן. היקב זכה במדליות והוקרה בשתי תחרויות יין בארץ. בבציר 2013 נבצרו ענבים להפקת כ-23000 בקבוקים.
ביקור ביקב: היקב פתוח בימי שישי ושבת לביקורים הכוללים הסבר, סיור וטעימות (כדאי לתאם מראש ). ביתר הימים יש לתאם את הביקור בטלפון
לפרטים: ג'וני שטרן 054-3034361

 יקב תבור
על היקב: יקב תבור יושב לו כבר שנים למרגלות הר תבור, מקום בו סוגי אדמה פורייה, רוח טובה, כרמים ואנשים שמכינים יין מצוין.
יין שמצליח לשמר את הארומה הטבעית של הענבים, יין שמתאים למצב רוח שלך, לרגע מיוחד, לפתיחות וחמימות בין אנשים, מה שתמיד חיפשת ביין טוב.
מרכז המבקרים של יקב תבור מזמין אתכם להגיע אל ההר, להיכנס למרכז המבקרים וליהנות מאירועי יין מקסימים.
במהלך השנה, היקב מציע סיורים למבוגרים .
הסיור כולל:
הסבר על התהליך הקפדני של גידול ענבי היקב, הסבר על תהליכי הייצור, החל במכלי התסיסה, עובר בחביות היישון ובמרתף היינות וכלה בתהליך הסינון והבקבוק.
טעימת יינות היקב וקבלת הסבר מקיף על "טקס" טעימת היין .
המלצה על אופן הגשת היין, אחסון הבקבוקים, חליצת הפקק, אוורור, בחירת הכוסות המתאימות ואופן אחיזתן. ביקור בחנות היקב, בה אפשר לרכוש את יינות הבית, וכן אביזרים נלווים, כגון כוסות יין, חולצי פקקים, ועוד. נוסף על יינות ניתן לרכוש בחנות שמן זית איכותי, שהופק מזיתים מובחרים הגדלים בכפר.
בנוסף, פועלת במקום גם חנות היקב המציעה טעימות יין והסברים ורכישת יינות במחירים אטרקטיביים.
ביקור ביקב: צריך לתאם מראש את כל הסיורים ביקב.
עלות משתתף מבוגר 19 ₪
שעות פעילות מרכז המבקרים א-ה 9:00-17:00 ו 9:00-16:00, שבת סגור
מרכז המבקרים סגור לרגל שיפוצים החל מ 8.5
לפרטים: 04-6760444  www.twc.co .il  shop@twc.co.il

 סארו אימפורטס – יקבים אורחים מסלובניה
על היבואן: סוד טיבם וייחודם של היינות הסלובנים הולך ומתגלה בעולם בשנים האחרונות. מובילי המהפכה היו יצרני היין עצמם והיינות שדיברו בשמם בתחרויות יין בינלאומיות החל משנות ה- 90 המאוחרות. בשנים האחרונות גילו הסומליירים במסעדות המובילות באירופה את את הזנים הייחודיים ואיכות היינות והיום ניתן למצוא יינות סלובניים בתפריטי מסעדות עטורות כוכבי מישלן ברחבי אירופה וארצות הברית
ואלה היינות שתוכלו לטעום ביריד בראש פינה :

יקב P&F: קואופורטיב היין P&F מייצר יין משנת 1934 ושם דגש על גידול זנים ויצור יינות המאפיינים את החלק הדרומי של אזור סטירייה הסלובנית. לא רחוק מהגבול עם קרואטיה. כרמי P&F מרוכזים בשניים מאזורי היין המובחרים של סלובניה – ליוטימור וירוזלם.
ירוזלם אורמוז', שיפון, 2015

יקב סנתומאס Santomas: בסנתומאס מייצרים יינות נפלאים כבר שישה דורות. תחת שרביטה של תמרה, הייננית של היקב וביתו של הבעלים עלה סנתומאס לבמה של הגדולים כשיינות סנתומאס גורפים מחמאות וזוכים לציון 94 נקודות של מבקר היין רוברט פרקר. היקב מתמקד ביצור יינות המבוססים על בעיקר על זנים מקומיים, בהם רפושק ומלבזיה שנותנים ביטוי נפלא לטרואר.
סנתומאס רפושק, 2015, בקבוק ליטר

יקב קובל Kobal Winery: המותג קובל שם על המפת היין העולמית יינות מכרמים נבחרות המיצגים נפלא את אזור סטירייה הסלובנית. הענבים של היקב מגיעים מגפנים בנות למעלה מ 35 שנים, הגדלות בגבעות חלוז' על קרקע עשירה במינרלים, גיר, חוורים וצפחה.
יינות שיוצגו ביריד:
Petoviona Halozan
Kobal Sivi Pinot

בנוסף יינות יקב שטייר Steyer

 מכללת צפת - וויסקי
על היקב: יריד היין הגלילי מאחר השנה לראשונה את מכללת צפת עם דוכן טעימות וויסקי וערק לרגל פתיחת הקורס הראשון לזיקוק וויסקי, ברנדי, ערק ומה שבניהם.
בדוכן הטעימות תוצב מזקקה ביתית, שם ניתן לפגוש את ג'ק שוורץ מנחה הקורס שיוכל לענות לכל המתעניינים על כל שאלה אפשרית בתחום הזיקוק . לנרשמים במהלך ימי הפסטיבל הטבות מיוחדות .
ביקור ביקב: הקורס ייפתח בתאריך 06.06.17 ויתקיים ביקב שדות. לפרטים, הרשמה ויעוץ אישי
לפרטים: שרון 054-5900788




 4coffee
על העסק: חנות בוטיק המתמחה בהפצת קפה לעסקים קטנים וגדולים ומספקת גם שירות טכני והדרכה מקצועית להכנת קפה מצוין בכל תנאי.
בחנות תמצאו מגוון תערובות של קפה משובח הנמכרות לפי משקל ושלל מוצרים להכנת קפה ביתי מעולה כגון מקינטות, מכונות קפה, מטחנות, מקציפי חלב, פולי קפה, קפה טחון, קפסולות, כוסות אספרסו, כוסות טרמיות ועוד…
4Coffee אירועים – עגלת הקפה הניידת של 4Coffee מספקת פתרונות הגשת קפה ושתייה חמה לאירועים וכנסים.העגלה מאוישת על ידי עם בריסטות מקצועיים וחייכנים, לא משנה אם האירוע בחוץ או בפנים, הקפה בטוח יהיה טעים !!!
לפרטים: אזור התעשייה הדרומי בקריית שמונה ופתוחה בימים א'-ו'. 04-6817107
מוזמנים להגיע אלינו לטעום ולהנות מקפה איכותי ואווירה ייחודית.

 הבאר מעדנים
על הבאר מעדנים: מפעל בוטיק למעדני מזון בראש פינה, המפתח ומייצר ממרחים, קונפיטורות, רטבים וליקרים.
את כל המוצרים אנחנו מכינים מרכיבים טבעיים בלבד בשיטות מסורתיות וקפדניות, הטעמים אמיתיים והאיכות ללא פשרות!
בין המוצרים: ממרחים (עגבניות מיובשות, ממרחי זיתים, ממרחים חריפים ועוד) רטבים ומרינדות (ויניגרט תפוזים, תאנה מפולפלת, סילאן חרדל ועוד) ליקרים: (לימונצ'לו , פירות יבשים ועוד) וקונפיטורות (תאנים, חבושים, אגס ביין, פירות יער, מנגו ועוד).
ביקור: ביקור בחנות המפעל באתר השחזור בראש פנה: הבאר גלריה, בית וילקומיץ', ראש פינה העתיקה 04-6930020.
ובמפעל בפארק תעשיות צח"ר 04-6930340.
כמו כן, ניתן להשיג את מוצרינו בחנויות ומעדניות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: סיגל 052-6930349  info@thewell.co.il  www.thewell.co.il

 לב הטבע
על העסק: מפעל בוטיק לקרקרים השוכן בכפר הנשיא, ומייצר מיני קרקרים בריאים, מחומרי טבעיים ואיכותיים. הבעלים הם אסי קעטבי, וזוהר דבולט שחברו יחד לפני כשבע שנים כדי לייצר מוצר מזון שיהיה בריא וגם טעים. המפעל מייצר בעבודת יד, באיכות גבוהה ביותר, ומחומרי גלם טבעיים ולא מהונדסים שלוש סדרות של קרקרים אפויים בתנור וללא שמן: קרקרים אורגניים ע"ב שיבולת שועל : מקמח קוסמין מלא, חיטה מלאה, ושיפון מלא.; קרקרים טבעיים ע"ב שיבולת שועל ,מקוסמין מלא, משיפון מלא, מחיטה מלאה ומתירס, והסדרה החדשה שהושקה לאחרונה עם פחות מ-20ppm גלוטן המתאימה במיוחד לשומרי הגלוטן.
לפרטים: 04-6914758

 מחלבת הנוקד
על המחלבה: מחלבת בוטיק גבינות עיזים כבשים
המגבנה קולטת חלב עיזים וכבשים מובחר כאשר תהליך הכנת הגבינות מתבצע בשיטות מסורתיות ללא חומרים משמרים. במחלבה כעשרה ויותר סוגי גבינות בסגנון צרפתי, איטלקי וספרדי, כולן גבינות קשות בשלות וחצי בשלות עם תוספות מיוחדות. לדוגמא: כמהין, פחם ועוד.
לפרטים: אביבה 052-4633090, אבי 052-4633050  avivatao@walla.com

 מחלבת מצפה הימים
על המחלבה: צלצול פעמונים חרישי מצטרף לקולות הזמזום והציוץ שבאחו. העדר מלכך בנחת את העשב הטרי, מוקף מרחבים ירוקים. בעוד רגע יחלו העזים, הכבשים והפרות לצעוד בשבילים הפתלתלים בדרכן הביתה. חלבן הטרי יוגש לצד הקפה בארוחת הבוקר, ישמש את המחלבה לייצור מוצרי החלב השונים וימלא את כל הטועם אותם בתחושה של בריאות ורוגע.
שחר עולה על מצפה הימים. החלב הטרי נחלב מהפרות, הכבשים והעיזים הרועות חופשי בשדות רחבי הידיים. חלב, שמנת, יוגורט וכ-26 סוגים של גבינות בוטיק אורגניות ומוצרי חלב עבודת יד שיזכירו ניחוחות של ארץ אחרת.
לפרטים: 04-6914057, 050-7411940  www.mizpe-hayamim.co.il

 מכוורת שמיר
על המכוורת: שמן זית “גליל” מופק מתנובת כרמי הזיתים של קיבוץ שמיר, הנהנים מטיפול מסור ומקצועי ומהרבה אהבה של חקלאי הקיבוץ. סוג העצים, המיכון החקלאי והניהול הקפדני מאפשרים לנו להציע בכל שנה שמן איכותי ביותר, עם ארומה וטעמים יוצאי דופן.
בכרמים גדלים שישה זנים של זיתים: קורנייקי, פיקואל, ארבקינה, פישולין, קורטינה וברנע. כל זן בעל מאפיינים, מידת חריפות, מרירות וארומה הייחודים לו. מכל הזנים אנו מפיקים שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, בעלי רמת חמיצות שלא עולה על 0.7%. בנוסף לכך, אנו גאים בשמן הבית שלנו, המורכב משילוב של שניים עד שלושה זנים היוצר את הטעם המיוחד של שמן “גליל”.
שמן “גליל” עומד בכל הסטנדרטים הרגולטוריים הנדרשים ומפוקח על ידי מועצת השמן.
לאורך השנים זכו שמני הזית של גליל בפרסי יוקרה בתחרות הבינלאומית המובילה – טרה אוליבו (Terraolivo) :
בשנת 2015 זכה השמן שלנו מזן “ברנע” בפרס PRESTIGE GOLD .
בשנת 2016 זכה השמן שלנו מזן "קורנייקי" בפרס PRESTIGE GOLD וכן זכה הבלנד פרמיום שלנו – ""Galil spicy בפרס היוקרתי GRAND PRESTIGE GOLD.
צוות איכות השמן שלנו כולל טועמים מוסמכים על ידי IOC הבינלאומי וחקלאים מנוסים.
אנו גאים בכך שמסעדות ושפים מהמובילים בארץ בוחרים בשמן הזית “גליל” כדי לבשל, לטגן ולתבל מאכלים, כאשר חלקם יצרו מהזנים השונים את הבלנדים האהובים עליהם.

 פתפותים - לחמים ומאפים מקמח כוסמין, קיבוץ כפר הנשיא
על המאפיה: על המאפייה: בלב הגליל, בין עצים ירוקים, הקמנו מאפייה נשית וייחודית המתמחה בייצור לחמים ומאפים מקמח כוסמין. הכוסמין הוא דגן קדום הידוע בסגולותיו הבריאותיות - הוא מופחת גלוטן, מלא בסיבים תזונתיים ומסייע לשמור על רמות שומנים וסוכרים מאוזנות בגוף. הוא טוב לסובלים מבעיות אלרגיה, עיכול, קנדידה, סכרת ומיגרנות. בפתפותים אנו אופות באהבה,בשמחה ובהשתוללות מרובה מגוון לחמי בריאות מכל הסוגים: לחמי מחמצת שאור, לחמניות, בייגלס, פרעצלס, חלות, לחמניות מתוקות ועוד, והכל - מקמח כוסמין בלבד, ללא תוספת קמח חיטה. כל המוצרים נעשים בעבודת יד וללא חומרים משמרים, בשילוב עם המון זרעים, גרעינים, אגוזים ועוד הפתעות.
ביקור במאפייה: פתוח בכל ימות השבוע מ- 7:00 עד 14:00 (שבת סגור). במקום חנות בה ניתן לרכוש את מוצרינו - לחמים, קרקרים, עוגות, עוגיות ומאפים שונים מקמח כוסמין . במקום גם סנדביצ'ים בריאותיים ואיכותיים וקפה לשבת/לקחת.
לפרטים: טלפון: 04-6994555 ,   www.pitputimbakery.com

 פרנג'ליקו
על המסעדה: פרנג'ליקו- ראש פינה, מסעדת שף וסושי בר.
המסעדה מציעה מבחר רחב של סושי מוקפד ואיכותי לצד תפריט אסייתי מגוון הכולל מנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות.
הבר, בעל 30 מקומות הישיבה, מתהדר במגוון רחב של משקאות אלכוהוליים משובחים, תפריטי יינות, קוקטיילים עשירים ומגוון בירות מהחבית
ביקורים: קניון החאן ראש פינה, פתוח 7 ימים בשבוע / 12:00 ועד אחרון הלקוחות
חניה / נגישות לנכים / אזור ישיבה בחוץ / תפריט דיגיטלי / ערבי ריקודים
לפרטים: משלוחים והזמנות : 04-6060166
דף פייסבוק: https://www.facebook.com/Frangelico.RoshPinna/

 רפקור
על העסק: הבית של האגס הישראלי: אגסי ראש-פינה ידועים כמובחרים בשוק הן במראה והן בטעם שלהם. חברת רפקור, בית אריזה וקירור - השייכת לחקלאי ראש פינה, משווקת למעלה מ-40 שנה ברציפות אגסים אלה ופירות מובחרים נוספים, ברשתות שיווק ובשווקים הסיטונאים ברחבי הארץ, ולמעשה מחזיקה בכ-35% משוק האגסים בישראל.
לפרטים: כמדי שנה אנו מגיעים ליריד היין בראש פינה ומחלקים את האגסים המובחרים שלנו.
גם השנה ניפגש...