המשתתפים ביריד

יקב אור הגנוז

על היקב: יקב אור הגנוז הוקם בשנת 2005 על ידי חברי הישוב מתוך אמונה ואהבת הזולת.

ביקור ביקב: מרכז המבקרים אשר עוצב במיוחד כדי להעניק הרגשה נעימה לכל דכפין, נותן תחושה של הליכה בתוך ציור. במרכז המבקרים תזכו לטעימות מיינות האיכות של היקב שמלוות בהרגשה רוחנית מלטפת עם סיומת של אהבה. פתוח בכל ימי שביל היין בין השעות 08:30-19:00 וביום שישי עד 14:00

לפרטים: 052-7655053 04-6990836

יקב אורטל

יקב אורטל נוסד בקיבוץ אורטל בשנת 2009. הוא התחיל כיוזמה של חבר קיבוץ אורטל, שלאחר מספר שנים של ייצור יין כחובבן הפך את האהבה למקצוע.

עם השנים עבר היקב מספר גלגולים ואכסניות וכיום היקב מנוהל על ידי נעמה סורקין, ייננית ותיקה, שהצטרפה לשורותינו לפני מספר חודשים  ואיתה אלון מילר שעוזר בכל הקשור לייצור היין.

היקב ממוקם בין הכרמים, צופה על נוף הגולן המרהיב ומייצר כ- 30,000 בקבוקים בשנה מ 40 דונם שניטעו ב 2010 ובהם הזנים רוסאן, ויונייה, סירה, מרלו, קברנה סוביניון וקברנה פרנק.

היקב פתוח לביקורים וטעימות בכל ימות השבוע בין 10:00 ל 16:00.לקבוצות וארועים מיוחדים יש לתאם מראש.

ortalwinery@ortal.org.il

יקב אסף

על היקב: יקב אסף נוסד בשנת 2004 ע"י אסף והדסה קדם. זהו יקב משפחתי המייצר כ- 38 אלף בקבוקים בשנה.

אסף קדם החל את דרכו כיינן בשנת 1998 ומאז צבר ניסיון רב בעשייה ובלימודים אקדמאיים בתחום.

ייצור היין נעשה מתוך אהבה ומקצועיות – וזהו סוד קסמם של יינות אסף.

החוט המקשר בין טיפוח הכרמים, מיקומינו הגיאוגרפי ומעל לכל – אהבת היצירה, מאפשר לנו ייצור יינות ייחודיים בעלי ריחות וטעמים נפלאים.

כרמי היקב גדלים באזור המושבה בגובה 890 – 500 מטר מעל פני הים.

הכרמים כולם מטופלים משנת 1995 במקצועיות רבה בידי אסף. בתקופת הבציר נרתמת כל משפחת קדם לעבודה.

ביקור ביקב: לפני כשנה וחצי עבר היקב למקומו החדש. "כפר יין" הכולל את היקב ומרכז מבקרים יפהפה בו חדר טעימות, בית קפה -AdiKa , וחדר פרטי. ב AdiKa מוגשות ארוחות בוקר עשירות, מאפים מתוקים קפה נהדר. הכל מכינים במקום , הכל איכותי וטרי.

מרכז המבקרים ממוקם במבנה היסטורי עתיק, אותו שיפצנו ושחזרנו תוך שמירה על מראהו האותנטי והמיוחד.

ביקב מרכז מבקרים בו אפשר לטעום ולרכוש את יינות אסף. בנוסף מתקיימים סיורים מודרכים

לפרטים: נמצאים על כביש 91, מול הפניה לנחל הגילבון. WAZE : יקב אסף / ASSAF WINERY

טלפונים: אורן: 0547790494 אסף: 0544779722 הדסה: 0544774667

יקב בזלת הגולן

על היקב: אדמת הבזלת הפוריה והעשירה, תנאי האקלים המיוחדים לאזור ותהליכי ייצור טבעיים וקפדניים, הם סוד קסמו של המקום. היקב שוכן בסמוך לחורשה ולמקור נביעת מים ומשקיף על הכנרת. בשנת 1998 לאחר שנים של יצור יין ביתי, הרחיב יואב לוי את העשייה והיה ליקב בוטיק. את הסיוע והייעוץ ההתחלתי קיבלו מהקולגות של יקבי רמת הגולן, ומהיינן פיטר סילברברג, אמריקאי שלימד אותו את רזי המקצוע.

ליקב בזלת הגולן שני יקבים הוותיק מבין השניים ממוקם בכניסה למושבה קדמת צבי ובמקום זה מייצרים קברנה סוביניון מהענבים בגבוה של כ- 500 מ' לסדרה הרגילה של היקב סידרת הברונזה (מרכז המבקרים באתר זה נסגר והפך לצימר ייחודי ומפנק כמובן בצמוד למרתף חביות). היקב החדש נמצא בצומת ווסט בצפון רמת הגולן ובמקום זה נפתחה חנות שמוכרת את יינות היקב ואת רוב היינות של היקבים מרמת הגולן. באתר זה נמצא גם יקב שבו מייצרים יין מענבים שגדלים בצפון רמת הגולן.

ביקור ביקב: מרכז המבקרים פתוח בימי א-ו בשעות: 09:00 – 15:00. סיורים מודרכים וטעימות – בתשלום.

לפרטים: טל': 04-6965010 פקס: 04-6965020יואב לוי: 050-8485010   www.bazelet-hagolan.co.il

יקב ברעם

על היקב: יקב ברעם קולט ענבים אך ורק מהכרמים שלו. 3 כרמים קטנים, 3-4 דונם וכל אחד עם אופיו שלו.

כרם "סמדר" הוותיק נמצא בינות המטעים שלנו אשר בגוש המזרחי. כרם זה ניטע בשנת 2004 עם הקמת היקב ועם התובנה שיין טוב ניתן לעשות רק אם אתה מגדל את הענבים שלך בעצמך.

הזנים – קברנה סוביניון ומרלו.

כרם "שניר" ממוקם צפונית לקבוץ ברעם וצופה ממש אל האח הגדול יקב "הרי גליל". כרם זה ניטע בשנת 2005.

במדרון טרשי, מלא אבנים הפונה לכיוון צפון מערב. הזנים – קברנה סוביניון, מרלו וסירה.

מכרם זה אנו מפיקים את יין הפרימיום שלנו "יער ברעם"

כרם "כרמל" – שמו של כרם זה בא לו היות וניטע בשנת השריפה הגדולה בכרמל 2010 כך שעדיין אינו מניב.

הכרם הוא אחיו הקטן של כרם "שניר" ונמצא ממש בסמוך אליו.

הזנים בכרם זה – קברנה סוביניון, סירה ופטי-וורדו.

יקב ברעם אכן מייצר 6000 בקבוק לשנה.

היינות שלנו, המשווקים היום:

קברנה סוביניון, מרלו, סירה, "מעין הנרקיסים" בלנד המורכב קברנה, מרלו וסירה "יער ברעם" בלנד של 2/3 קברנה ו 1/3 מרלו, רוזה.

לפרטים: קיבוץ ברעם,  טלפון: 052-8313208, דוא"ל: dror@baram.org.il

יקב גלילאו

על היקב: בקיבוץ דן שבצפון עמק החולה, בפינת חמד שלווה על יד פלג של נחל הדן נמצא יקב גלילאו. היקב הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם ע"י גיל הרשקוביץ ובני משפחתו, ופועל החל משנת 2004. היקב מייצר בכל שנה כ- 3,800 בקבוקי יין מסוגים שונים.

היינן גיל הרשקוביץ מקפיד לייצר כמויות קטנות של יין על מנת להבטיח טיפול אישי ומוקפד לכל בקבוק, וכך לשמר את איכות היין.

יינות היקב מיוצרים בשיטות מסורתיות מענבי מושב כרם בן זמרה, וזכו בפרסים שונים בתחרויות יין.

היקב אף הוכתר בתחרות טרה וינו כיקב הבוטיק המצטיין (מבין היקבים המייצרים עד 10,000 בקבוקים בשנה).

היין אינו כשר.

ביקור ביקב: נשמח לארח אתכם בתאום טלפוני לביקור ביקב שבקיבוץ דן

לפרטים: גיל הרשקוביץ : 050-5353974  gali@kdan.co.il

יקב דלתון

על היקב: יקב דלתון הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת הרוני, אשר נוסד בשנת 1995 ומציין השנה 20 להיווסדו.

היקב ממוקם במרום הגליל ונמנה על היקבים המובילים בישראל.

יקב דלתון מייצר את יינותיו מכרמים בגליל העליון, הנמצאים בבעלותו (Estate Winery).

לאחר שבשנים האחרונות השקיע היקב משאבים רבים בטיפוח כרמיו הם כיום מהטובים ביותר בארץ.

שילוב הכרמים והענבים האיכותיים עם הטרוואר, הנמנה על אחד מהאזורים הטובים בישראל לגידול גפנים, לצד ייצור היין במתקני היקב המודרנים והחדשניים – מוביל לתוצאה של היצע יינות משובחים, אשר זוכים בשנים האחרונות להערכה הולכת וגדלה.

לאחרונה מונה ליינן היקב גיא אשל, בוגר ייננות באוניברסיטה קליפורניה – דייויס.

ביקור ביקב: מידי יום מתקיימים סיורים ביקב, במהלכם יתרשמו המבקרים מאולם החביות ואולם הבקבוק, וכן ממכלי התסיסה, כאשר הכל בליווי מדריך מקצועי. בסוף הסיור ניתן לטעום ממגוון יינות היקב.

לפרטים: יקב דלתון – פארק תעשיה דלתון, מרום הגליל

טלפון : 04-9527101   www.dalton-winery.com   merkaz@daltonwinery.com

יקב הר זמר

על היקב: היקב החל דרכו למעשה ב2003 כניסיוני ויצר כמויות קטנות למשפחה וחברים.

הכרמים ניטעו בשנת 2007 ומספקים גם היום ענבים ליקבים באזור.

בשנת 2013 החלנו ליצר יין במתכונת מסחרית קטנה כ-1000 בקבוקים לשנה.

החזון הוא לגדול עד למקסימום כ-5000 בקבוקים בשנה כדי לשמור על ייחודיות היקב עם המגע האישי והמשפחתי לכל בקבוק.

יקב טרה נובה

על היקב: יקב טרה נובה, מושב כנף

אדמה חדשה – הוא פרוש שמו של יקב "טרה נובה". ביקב מיוצרים ארבעה סוגי יין: טרה-נובה קברנה סוביניון, טרה-נובה סירה, טרה-נובה מרלו וטרה-נובה בראשית. היקב הוקם בשנת 2006 על ידי ארבעה שותפים: אילן אפרים, אילן מטלון, גיל שרון שהוא היינן ואדריאן וינסיחר. חזונם הוא לפתח את עולם היין המופלא ולהגדיל את המודעות לשתיית יין בישראל, לשם כך הם מקפידים לייצר יין איכותי במחיר סביר.

ביקור ביקב: ביקב מתקיימות סדנאות וסיורים. הסיורים והטעימות ללא תשלום.

לפרטים: לפרטים ותיאום ביקור מראש: 050-8184449 / 04-6737022 www.teranova-winery.co.il

יקב כישור

על היקב: כרם כישור שוכן בכישורית, על רכס הרי הגליל המערבי העליון, משקיף אל הים ונושם אוויר פסגות.

בשלהי קיץ 2007 נטענו את הגפנים הראשונות, ועם השנים גדלנו והתרחבנו וכיום משתרע הכרם על פני 80 דונם.

הכרם פרוש בגובה 500 מ' מעל פני הים, בתנאי אקלים ייחודיים, המאופיינים בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום לליל, אשר בשילוב הקרקע הסלעית שבאדמת הטרה רוסה, מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים, ומעניקים ליין את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד.

אנו מגדלים מגוון זני ענבים: אדומים: קברנה סוביניון, קברנה פראנק, פטיט ורדו, מרלו, סירה, גרנאש ומורבד. לבנים: סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג לבן.

בקיץ 2010 בצרנו לראשונה את הענבים וחנכנו את היקב.

כיום אנו משווקים 2 סדרות יין: סדרת כרם כישור: כישור לבן יבש, כישור רוזה וכישור אדום, וסדרת savant: אדום, ויונייה, ריזלינג.

לפרטים: יאיר אונא 052-8701279   www.kishor-winery.co.il

יקבי כרמל – זכרון יעקב Carmel Winery

על היקב: סיפורם של יקבי כרמל הוא סיפור תולדות הישוב בארץ ישראל, סיפור החזון והגשמתו, יצירת היש של היום מהאין של המאה ה- 19.

יקבי כרמל ממוקמים במספר מתקנים בארץ, מהגליל העליון ועד לנגב, כשהיקב הראשי הוא היקב בזכרון יעקב, המושך המוני מבקרים כל שנה מהארץ ומהעולם. החיבור בין ישן לחדש הוא סוד קסמו של היקב. היקב משלב עולם ישן וחדש במבנה היסטורי, המורכב מעשרות מרתפים שנבנו עוד בימי הברון אדמונד דה רוטשילד, ולצדם ציוד חדיש ומשוכלל, טכנולוגיות המהוות את קדמת הייננות במדינת ישראל.

מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב הינו מרכז חוויתי המשלב סיורים, סדנאות וטעימות יין ביקב ההיסטורי, הפותח שעריו ומציג את הסיפור המרתק מראשית תעשיית היין בישראל ועד העולם החדש של היין כיום.

יין כשר

לפרטים: לפרטים והתקשרות 04-6391788  carmelwines.co.il

יקב לוריא

על היקב: בלב הגליל העליון במדרונות המערביים שלמרגלות הר מירון בגובה של 840 עד 890 מטר, נטע יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים, את כרמי הענבים של יקב Lueria הפרושים על כ-180 דונם. ייחודו של כרם יוסף מתבטא בשילוב נדיר של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת. מבנה האדמה בכרם, גובהו הרב, הקרקע המנוקזת, האקלים הייחודי באזור,שיטות ההשקייה בטכנולוגיה מתקדמת, דישון אורגני (קומפוסט מייצור עצמי), יוצרים תנאים מצויינים לגידול ענבי יין איכותיים. יוסף סיידא מקדיש את מלוא עמלו בכל יום בכדי למצות את המיטב מהכרם, יקבים רבים מבקשים לבצור את ענבי היין מכרם יוסף, להשלמת סדרות האיכותיות והיוקרתיות. איכות הענבים בכרם יוסף ידועה ובכל שנה יינות המיוצרים מענבי הכרם זוכים לשבחים ופרסים.

ביקור ביקב: מרכז מבקרים בתאום מראש.

לפרטים: גידי 052-5254570

יקב מטר

על היקב: יקב מטר הוקם בשנת 2012. הרעיון להקים מותג כשר התפתח אצלנו לאורך השנים כחלק מהצמיחה הטבעית של יקב פלטר. רצינו להרחיב את העשייה הקיימת, לפתוח את המעגל, ולהזמין לתוכו עוד רבים אחרים.

העבודה ביקב מטר מתבססת על הידע, הגישה המקצועית והתרבות של יקב פלטר והמשפחה. עשיית היין מתקיימת בגבהים של רמת הגולן בצמוד ליקב פלטר, תוך חיבור חזק למקום.

בשבילנו, יקב חדש, פירושו הזדמנות לרענן את היצירה, להפיק יינות מזנים נוספים ולהרכיב בלנדים שונים. היין מיוצר תוך הקפדה על פרי מדויק ועבודת חבית מעודנת.

הענבים נבצרים ברובם מכרם הרוח במרום גולן. היינות רעננים ואלגנטיים, מתאימים לאקלים ולאופי הישראלי.

ביקור ביקב: לתיאום ביקור ביקב 052-866638 ,054-2177760

לפרטים: www.pelterwinery.co  info@pelterwinery.co.

יקב מייסטר

על היקב: יקב מייסטר הינו יקב בוטיק, אשר נמצא בתוך מערה טבעית עתיקה. בהגעתכם אל היקב תגיעו אל גבעה יפיפייה, גבעת אורן, הנמצאת בקרבת צומת מחניים.

בגבעה גתות עתיקות ששימשו שנים אחורה להפקת היין.

ביקב מופק יין איכותי מאז שנת 2002. היין מופק מהכרמים הנמצאים בגבעה.

בגבעה שישה זני ענבים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק, פטיט סירה ופטיט ורדו, מהם מופקים ארבעה סוגי יינות: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ובלנד.

בנוסף בגבעה תיהנו משמן זית כתית ישראלי מעולה, המופק מעצי הזיתים הנמצאים בגבעה.

השמן זוכה לתשבחות רבות ופידבקים חיוביים.

לצד המערה ישנו מאגר מי גשמים גדול שבמימיו אנו משתמשים להשקיית עצי הגבעה בשנים שחונות.

ביקור ביקב: בגבעה אנו עורכים סיורי טעימות הכוללים: טעימות יין, ליקרים, שמן הזית המקומי ותוצרי הגבעה השונים, בליווי סיפורים מרתקים והיסטוריית המקום, אנו נשאבים לחוויה מלאה בחושים וטעמים.

הגבעה פתוחה לאורחינו בכל ימות השבוע החל מתשע בבוקר ועד שהשמש שוקעת..

מחכים לראותכם, משפ' יקב מייסטר גבעת אורן.

לפרטים: 050-7190691, 054913528, yekevmeister@walla.com

יקב נחל חרמון

על היקב: היקב הינו יקב בוטיק אשר הוקם על ידי מישל אלחרר ב 2003 וממוקם בשאר ישוב בגליל העליון.

מיוצרים בו יינות אדומים יבשים מזנים שונים וכן בלנדים, כאשר כל הענבים מובאים מכרמים מובחרים מהגליל העליון.

היין עצמו מיושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות לפחות 24 חודש, והיינות זכו במספר פרסים כאות על איכות היין

ביקור ביקב: במקום מרכז מבקרים חדש ומאוד ייחודי שבו מתקיימת טעימה ומכירה

לפרטים: מישל אלחרר טל :050-5369796 Elamichel1@gmail.com

יקב סימון

על היקב: יקב סימון הינו יקב בוטיק משפחתי היושב בינות עצי האלון העתיקים של הישוב קרית טבעון השוכן בפאתי עמק יזרעאל.

היקב הוקם בשנת 2010 ע"י זאבי סימון, אב המשפחה.

היקב בוצר ענבי שיראז מאזור כרם בן זמרה

ענבי קברנה סוביניון, מרלו, קריניאן ומלבק מכרמים מאזור בינימינה ועמק קדש

הענבים נבצרים ידנית ומתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות.

בשנת 2016 היקב ייצר כ4000 בקבוקים והיד עוד נטויה.

ביקור ביקב: ביקורים באמצע השבוע בתיאום מראש, סופי שבוע בשעות 10:00-16:00.

לפרטים: זאבי: 0544567847 / גיא: 0547360846   simonwinery@gmail.com www.simonwinery.com

יקב סקוריה

על היקב: יקב סקוריה הוא יקב בוטיק הממוקם במושב כנף על הכביש העולה מצומת מעלה גמלא לגולן.

היקב נוסד ב- 2008, והחל דרכו בייצור כמויות קטנות של יין לצריכה עצמית. כיום היקב מייצר כ- 4000 בקבוקים בשנה מזן קברנה סוביניון וסירה.

ענבי היקב מגיעים מהכרם הממוקם בתל פארס. תהליכי הייצור ביקב קפדניים מאוד ומלווים כל העת בבקרה ובבדיקות במעבדה הסמוכה ליקב.

יינות היקב מתיישנים 12 חודשים בחביות עץ אלון מתוצרת צרפת, חלקן חדשות וחלקן משומשות.

ביקור ביקב: ניתן לבקר ביקב, בתיאום מראש. אנו מארחים גם קבוצות ומקיימים סיורים בכרמים, במקומות ייחודיים בגולן וביקב עצמו.

לפרטים: עופר, 050-2277404

יקב פלטר

על היקב: יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י טל וניר פלטר. טל, חזר מאוסטרליה לאחר סיום לימודי ייננות וגידול גפנים, נכבש בקסמיה של התפיסה האוסטרלית לעולם היין ושאף להציגה לשוק הישראלי ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית. ניר, הצטרף לטל בהקמת היקב מתוך האתגר ליצור משהו חדש. ניר לקח תחת ניהולו את המיתוג, השיווק והמכירות. בשנים הראשונות פעל היקב במושב צופית, בחצר בית המשפחה ובשנת 2005 עבר לקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן.

לייצור יין באחת הנקודות הגבוהות בישראל, בגובה של 1000 מטר מעל פני הים, ישנם יתרונות רבים: אדמת טוף געשית, חורף ארוך וקר, קיץ קריר ויבש, משרע טמפרטורות גדול בין לילה ליום וקרינה חזקה. תנאי אקלים אלה מהווים סביבה אידאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים מגוון של טעמים ואיכות פרי גבוהה.

הענבים נבצרים ידנית מכרמים בצפון רמת הגולן, מהגליל העליון, מהרי ירושלים וממצפה רמון.

השימוש באזורי גידול שונים מאפשר קבלת מגוון טעמים לאותו זן ענבים.

ביקור ביקב: לתיאום ביקור ביקב 052-866638 ,054-2177760

לפרטים: www.pelterwinery.co.il  info@pelterwinery.co.il

יקב רמת הגולן

על היקב: סיפורו של היקב מתחיל באמצע שנות ה- 70, בעקבות ביקורם של מומחים בעלי שם מקליפורניה שבחנו את תנאי הגידול ברמת הגולן והתאמתם לגידול ענבי יין. המומחים קבעו שהצירוף המיוחד של אקלים קר, גובה פני הקרקע וייחודה של אדמת הבזלת ברמת הגולן, יוצרים תנאים אופטימליים לגידול ענבי יין איכותיים. ישובי רמת הגולן שוכנעו לנטוע כרמים והשאר – היסטוריה.

ביקור ביקב: סיורים מודרכים לקבוצות ויחידים, בהם ניתן לצפות בתהליך יצור היין, לטעום ממגוון יינות היקב המפורסמים בארץ ובעולם ואף לקנות מיינות היקב, אביזרי יין ומזכרות. בתיאום מראש ימי א'-ו' וערבי חג. שבתות, חגי ישראל וימי זיכרון סגור. הסיורים בתשלום כולל שי.

לפרטים: 04-6968435/409  www.golanwines.co.il

יקב שטרן

על היקב: יקב שטרן, בקיבוץ תובל, הוקם בשנת 2004 ע"י ג'וני, המייצר יינות אדומים מענבים הנבצרים בכרמים איכותיים ברמת הגולן (קדמת צבי) ובגליל העליון (רמות נפתלי, ספסופה ותובל). הבלנדים "רותם" ,"יונתן" ו "פלג" כבר הפכו לשם דבר בקרב קהל אוהבי יינות שטרן . לצידם עומדים באיכויות דומות היינות הזניים: קברנה סוביניון רזרב , קברנה סוביניון וקברנה פרנק וסוביניון בלאן. היקב זכה במדליות והוקרה בשתי תחרויות יין בארץ. בבציר 2013 נבצרו ענבים להפקת כ-23000 בקבוקים.

ביקור ביקב: היקב פתוח בימי שישי ושבת לביקורים הכוללים הסבר, סיור וטעימות (כדאי לתאם מראש ). ביתר הימים יש לתאם את הביקור בטלפון

לפרטים: ג'וני שטרן 054-3034361

יקב שאטו רמו

יקב שאטו רמו הינו יקב גלילי ישראלי שהוקם בשנת 2012 על ידי רעיון משותף של רמו בן שושן (חלוץ תעשיית גידול הפטריות, מייסד "מרינה פטריות הגליל" וזוכה פרס ישראל היוקרתי לחקלאות), והרב יורם בן סעדון, יינן אוטודידקט, בעל נסיון רב בייצור יינות משנת 1980. היקב ממוקם במושב חוסן שבצפון, מוקף בהרים, צמחיה ירוקה ונוף עוצר נשימה.

היקב חרט על דגלו מצוינות ואיכות ללא פשרות. החל מבציר ידני מכרמים מובחרים, מיון קפדני ביקב, שימוש בציוד החדשני והמתקדם בעולם ושמירה על שיטות ייצור מסורתיות. כל אלו הביאו לייצור יינות איכול המבטאים שילוב מנצח בין "עולם ישן" ל"עולם חדש".

יקב נטופה

יקב נטופה הוקם בשנת 2006 מתוך תשוקה גדולה ליין, לאהבת הארץ, ליצירה ולעבודת האדמה. אנו מציעים יינות איכות אלגנטיים, המתאפיינים בגוף מעודן, ניחוחות וטעמים מורכבים. כרמי היקב, שוכנים למרגלות הר תבור בליבו של הגליל התחתון ובהם מגוון זני ענבים: סירה, מורבדרה, גרנאש, טמפרניו, טוריגה נסיונל, שאנין בלאן ורוסאן. טרואר ייחודי זה הינו סביבה אידיאלית עבור התפתחותם של זנים ים תיכוניים אלו ותורם רבות למיצוי איכויות ותכונות הפרי. אמונים על מלאכת המחשבת והיצירה הם היינן פייר מיודובניק שבאמתחתו שנים רבות של ייצור יין בצרפת, ספרד ופורטוגל ושחר מרמור, יינן ומנהל תחום הכרם שמביא אתו שנות ניסיון רבות מהארץ ומאוסטרליה הרחוקה. אלו ואחרים יוצרים כמה מהיינות הטובים ביותר בישראל.

מזקקת אלכוג'ק

מזקקה לימודית יחידה מסוגה בארץ הממוקמת בכפר תבור.

אלכוג'ק הוקמה על ידי ג'ק שורץ, מזקק בעל נסיון של שנים רבות שהחליט לשתף את הידע והנסיון הרב שלו.  במזקקה מתקיימים קורסים מקצועיים וסדנאות לחובבים ללימוד זיקוק וייצור משקאות אלכוהוליים. בנוסף, ניתן להזמין קורסים פרטיים והרצאות לכל חלקי הארץ.

בביתן של אלכוג'ק ביריד ניתן יהיה לטעום מגוון משקאות שלומדים להכין בקורסים ולפגוש את ג'ק שיוכל לענות למתעניינים על כל שאלה אפשרית בתחום הזיקוק .

הטבות מיוחדות לנרשמים לקורסים והסדנאות במהלך היריד.

לפרטים:

ג'ק: 054-6364429

www.alcojack.co.il

פלורה- איש הפסיפלורה

פלורה, השיכר העדין של "איש הפסיפלורה", מופק מפירות פסיפלורה, הגדלים במשק פישביין שבמושב עין עירון. במשק, שהוקם בשנת 1973, מגדלים פסיפלורה כבר למעלה מעשר שנים. הפרי משווק בחלקו לשווקי ישראל ובחלקו נסחט לייצור שיכר הפסיפלורה.

השיכר הינו משקה עדין ורענן בעל ריח וטעם עשירים של פסיפלורה טרייה ו-12% אלכוהול.

תהליך הייצור שפוחת על ידי שי פישביין (איש הפסיפלורה) במשך שלוש שנים, כולל שלבי מיצוי וסינון אשר שומרים על סגולותיה הבריאותיות של הפסיפלורה, ריחה המשכר וטעמה העשיר.

המשקה זוכה לתגובות מדהימות כאשר מוגש צונן כקינוח ארוחה או כמשקה פתיחה באירוע.

לאיש הפסיפלורה יש רישוי עסקים, אישור משרד הבריאות וכשרות לפסח כל השנה.

המשקה נמכר במספר בקבוקים: 100, 200, 500 ו-1000 מ"ל משקה ומשווק גם במארזי שי לחברות, בצירוף שמן זית, יין ומעדנים שונים עבור לקוחות, עובדים וועדי עובדים.

טעמו המכשף של הפלורה (לדברי השדרן אבי אתגר) זוכה לתשומת לב גדלה והולכת בחוגים קולינאריים ובירידי גורמה ויין. המשקה נמכר כיום בחנויות בוטיק ברחבי הארץ, ומוגש במסעדות, ברים, צימרים ובתי מלון.

לתיאום פגישה וטעימה: שי פישביין, איש הפסיפלורה 052-7543000

Pafrman@gmail.com

יקב קנאטיר

האהבה ליין, לחקלאות ולגולן, הביאה את ורד וקובי יצחקי להקים בשנת 2012 את חוות קנאטיר, חוות כרמים יפהפייה הממוקמת סמוך למושב נטור, בדרום רמת הגולן.

הגולן, הידועה כבית גידול אופטימלי לכרמים, בשילוב התשוקה לשלמות, הידע, והמקצועיות הבלתי מתפשרת של צוות החווה, מעניקים ליינות את הטעם והאופי המיוחדים.

כרם קנאטיר גדל על קרקע בזלתית מעל מדרונותיו הצפוניים של נחל אל על והינו חלוץ בין חוות היין שעל רמת נטור.

פירוש השם קנאטיר הינו קשתות, אותן ניתן לראות בין שרידי הכפר היהודי מתקופת המקרא אשר נמצא בסמוך לכרם.

שמו המקורי של הכפר נותר כחידה עד היום.

יינן היקב הינו איתי להט

יינות

יינות קנאטיר מיוצרים אך ורק מענבים שגודלו בכרמי החווה. שמות היינות הם בהשראת יהלומים צבעוניים טבעיים, המשקפים את הניסיון של מייסד היקב בעולם היהלומים.

כל תהליך הפקת היין, מבחירת הזנים והתאמתם לאופי הטרואר, דרך הנטיעה וטיפוח הכרמים, עד לבציר הידני וייצור היין, היא חוויה המשלבת תשוקה ליינות איכותיים, לימוד מתמיד ושאיפה לשלמות, אותה אנו שואפים להציג בכל בקבוק ובכל לגימה.

לפרטים

Kanatir.com

יקב אורח מגרמניה –
יינות פרנקוניה

פרנקוניה (פראנקן, בגרמנית) הינה אזור גידול יין בגרמניה, הממוקם בצפון מערב בוואריה.

הבקבוק המסורתי המיוחד, הטעמים המינרליים העדינים, הזנים המקומיים ומחירים אטרקטיביים, הופכים אזור יין זה להיות אחת האטרקציות הפופולריות בקרב חובבי היין.

ביריד נארח את חברת פרנקוניה שהינה הראשונה לייבא יינות פראנקוניים לישראל.

FRANCONIA הוקמה מתוך אהבה אמיתית ליין, ומתוך הרצון להכיר לציבור הישראלי יינות לבנים מעניינים ומהנים שטרם נראו בארץ – במחיר נגיש ואטרקטיבי לצרכן היין הממוצע.

ההיכרות האישית עם הייננים, המגדלים, והטעימות השוטפות מהזנים השונים, מבטיחים לכם את היינות במצבם הטוב ביותר. מקווים שתהנו מחוויית יין איכותית זו כמונו.

יקב קורן ,קבוץ כברי בגליל המערבי

היקב הוקם בשלהי 2005,במרתף ביתם של עפרה ובינג'י  בכברי.

היקב מתמחה בייצור יינות אדומים, לבנים ורוזה איכותיים העשויים מענבים הגדלים בכרמים בהר- מירון וברמת דלתון.

הגפנים נטועים בקרקע סלעית, בגובה של 700 מטר מעל פני הים ובתנאי אקלים המאפשרים איכויות יוצאות דופן.

ייצור היין, משך התסיסה וההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי מביאים ליצירת יין עוצמתי בטעם פירותי עשיר ומיוחד. יינות היקב מזני ענבי קברנה, מרלו, סירה וסובינייון בלאן.

יקב יפתחאל – יקב בוטיק בצפון

בשנת 1999 הקמנו את יקב יפתחאל, יקב בוטיק ישראלי כענף נוסף במשק החקלאי שלנו,

המשק של הדס וצביקה אופיר באלון הגליל.

הגענו לאלון הגליל בשנת 1984, שני בני מושבים השואפים להמשיך את המסורת המשפחתית של חקלאות במושב צעיר.

התחלנו עם מכוורת קטנה שהלכה והתפתחה וכיום היא ענף מרכזי במשק שלנו.

בשנת 1986 נטענו כרם, מתוך רצון להעמיק שורשים באדמות אלון הגליל.

את היבולים הראשונים של ענבי היין שיווקנו ליקבים שונים, אך עד מהרה התעורר בנו הרצון להתנסות גם בייצור יין. השנים הראשונות היו בעיקר שנים של התנסות, במהלכן שיפרנו את תהליכי היצור והתאהבנו במלאכת הכנת היין.

כרם יפתחאל ממוקם מערבית לכביש 77, במורדות הצפוניים של גבעה הפונה לנחל ציפורי.

הגפנים נטועות באדמת טרה רוסה המכילה אבני גיר קשות.

שישה זני ענבים אדומים גדלים בכרם: קברנה סוביניון, מרלו, שירז, סנג'ובזה, פטיט סירה ומרסלן.

לאחרונה נטענו גם ענבי רוסאן מהם אנו מייצרים יין לבן.

בשנת 2004 צירפנו את קובי טוך כיינן יועץ ליקב. קובי הקים את יקב הבוטיק הראשון בארץ, יקב הר מירון.

אנו מייצרים יינות זניים הנותנים ביטוי מלא לייחודיות של כל זן ענבים ובכך מייחדים את היינות שלנו ואת אופי היקב. הטיפול המסור בכרם וקרבתו ליקב, מאפשרים לנו לייצר יינות איכותיים. יתרת הענבים נמכרת ליקבים אחרים.

היינות שלנו נמכרים בעיקר במרכז המבקרים שלנו שהינו בקתת עץ שאין כמותה בארץ. הבקתה הובאה ע"י חוואי יהודי מווסט וירג'יניה בארה"ב כאשר תכנן לעלות עמה ארצה. בהיותה מפורקת, בדרך מקרה, איחסנו אותה אצלנו בחצר, במשך כ-10 שנים. עם התפתחות היקב שלנו וההבנה כי יין לא רק מייצרים אלא גם צריך למכור על מנת להתפרנס, בדקנו עם החוואי את האפשרות לעשות שימוש בבקתה זו. החוואי שיתף אותנו כי תוכניותיו השתנו וכי אין בכוונתו לעלות לישראל. במקביל, נאות בשמחה לאפשר לנו לבנות את הבקתה אצלנו במשק.

אתר אינטרנט www.yfw.co.il

פייסבוק:  יקב יפתחאל

דוא"ל: ofiryfw@gmail.com

טלפון: צביקה 052-2824644

 

יקב בן דוד

יקב בן דוד הינו יקב בוטיק , משפחתי המציע יינות איכותיים, בעלי ארומה יוצאת דופן ומגוון טעמים רעננים ואלגנטיים.

היקב נוסד בשנת 2004 מתוך מסורת משפחתית ענפה שהחלה דרכה עוד במרוקו.
את אהבת היין ירש יואב מאביו וביחד עם רעייתו, דליה, מימשו  את חלום  היצירה והקימו את היקב

בשאיפה לספק חוויה לכל טועם, היקב ממוקם בקיבוץ שמיר  וכולל מרכז מבקרים פעיל.

הכרמים נטועים בפסגות כרם בן זמרה במרום הגליל , המיקום  ההררי מספק אקלים  וקרקע אופטימליים לגידול ענבי יין משובחים .
היקב הינו כשר.

 

4coffee

על העסק: חנות בוטיק המתמחה בהפצת קפה לעסקים קטנים וגדולים ומספקת גם שירות טכני והדרכה מקצועית להכנת קפה מצוין בכל תנאי.

בחנות תמצאו מגוון תערובות של קפה משובח הנמכרות לפי משקל ושלל מוצרים להכנת קפה ביתי מעולה כגון מקינטות, מכונות קפה, מטחנות, מקציפי חלב, פולי קפה, קפה טחון, קפסולות, כוסות אספרסו, כוסות טרמיות ועוד…

4Coffee אירועים – עגלת הקפה הניידת של 4Coffee מספקת פתרונות הגשת קפה ושתייה חמה לאירועים וכנסים.העגלה מאוישת על ידי עם בריסטות מקצועיים וחייכנים, לא משנה אם האירוע בחוץ או בפנים, הקפה בטוח יהיה טעים !!!

לפרטים: אזור התעשייה הדרומי בקריית שמונה ופתוחה בימים א'-ו'. 04-6817107

מוזמנים להגיע אלינו לטעום ולהנות מקפה איכותי ואווירה ייחודית.

הבאר מעדנים

על הבאר מעדנים: מפעל בוטיק למעדני מזון בראש פינה, המפתח ומייצר ממרחים, קונפיטורות, רטבים וליקרים.

את כל המוצרים אנחנו מכינים מרכיבים טבעיים בלבד בשיטות מסורתיות וקפדניות, הטעמים אמיתיים והאיכות ללא פשרות!

בין המוצרים: ממרחים (עגבניות מיובשות, ממרחי זיתים, ממרחים חריפים ועוד) רטבים ומרינדות (ויניגרט תפוזים, תאנה מפולפלת, סילאן חרדל ועוד) ליקרים: (לימונצ'לו , פירות יבשים ועוד) וקונפיטורות (תאנים, חבושים, אגס ביין, פירות יער, מנגו ועוד).

ביקור: ביקור בחנות המפעל באתר השחזור בראש פנה: הבאר גלריה, בית וילקומיץ', ראש פינה העתיקה 04-6930020.

ובמפעל בפארק תעשיות צח"ר 04-6930340.

כמו כן, ניתן להשיג את מוצרינו בחנויות ומעדניות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים: סיגל 052-6930349  info@thewell.co.il www.thewell.co.il

לב הטבע

על העסק: מפעל בוטיק לקרקרים השוכן בכפר הנשיא, ומייצר מיני קרקרים בריאים, מחומרי טבעיים ואיכותיים. הבעלים הם אסי קעטבי, וזוהר דבולט שחברו יחד לפני כשבע שנים כדי לייצר מוצר מזון שיהיה בריא וגם טעים. המפעל מייצר בעבודת יד, באיכות גבוהה ביותר, ומחומרי גלם טבעיים ולא מהונדסים שלוש סדרות של קרקרים אפויים בתנור וללא שמן: קרקרים אורגניים ע"ב שיבולת שועל : מקמח קוסמין מלא, חיטה מלאה, ושיפון מלא.; קרקרים טבעיים ע"ב שיבולת שועל ,מקוסמין מלא, משיפון מלא, מחיטה מלאה ומתירס, והסדרה החדשה שהושקה לאחרונה עם פחות מ-20ppm גלוטן המתאימה במיוחד לשומרי הגלוטן.

לפרטים: 04-6914758

מחלבת הנוקד

על המחלבה: מחלבת בוטיק גבינות עיזים כבשים

המגבנה קולטת חלב עיזים וכבשים מובחר כאשר תהליך הכנת הגבינות מתבצע בשיטות מסורתיות ללא חומרים משמרים. במחלבה כעשרה ויותר סוגי גבינות בסגנון צרפתי, איטלקי וספרדי, כולן גבינות קשות בשלות וחצי בשלות עם תוספות מיוחדות. לדוגמא: כמהין, פחם ועוד.

לפרטים: אביבה 052-4633090, אבי 052-4633050  avivatao@walla.com

מחלבת מצפה הימים

על המחלבה: צלצול פעמונים חרישי מצטרף לקולות הזמזום והציוץ שבאחו. העדר מלכך בנחת את העשב הטרי, מוקף מרחבים ירוקים. בעוד רגע יחלו העזים, הכבשים והפרות לצעוד בשבילים הפתלתלים בדרכן הביתה. חלבן הטרי יוגש לצד הקפה בארוחת הבוקר, ישמש את המחלבה לייצור מוצרי החלב השונים וימלא את כל הטועם אותם בתחושה של בריאות ורוגע.

שחר עולה על מצפה הימים. החלב הטרי נחלב מהפרות, הכבשים והעיזים הרועות חופשי בשדות רחבי הידיים. חלב, שמנת, יוגורט וכ-26 סוגים של גבינות בוטיק אורגניות ומוצרי חלב עבודת יד שיזכירו ניחוחות של ארץ אחרת.

לפרטים: 04-6914057, 050-7411940  www.mizpe-hayamim.co.il

מכוורת שמיר

על המכוורת: שמן זית “גליל” מופק מתנובת כרמי הזיתים של קיבוץ שמיר, הנהנים מטיפול מסור ומקצועי ומהרבה אהבה של חקלאי הקיבוץ. סוג העצים, המיכון החקלאי והניהול הקפדני מאפשרים לנו להציע בכל שנה שמן איכותי ביותר, עם ארומה וטעמים יוצאי דופן.

בכרמים גדלים שישה זנים של זיתים: קורנייקי, פיקואל, ארבקינה, פישולין, קורטינה וברנע. כל זן בעל מאפיינים, מידת חריפות, מרירות וארומה הייחודים לו. מכל הזנים אנו מפיקים שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, בעלי רמת חמיצות שלא עולה על 0.7%. בנוסף לכך, אנו גאים בשמן הבית שלנו, המורכב משילוב של שניים עד שלושה זנים היוצר את הטעם המיוחד של שמן “גליל”.

שמן “גליל” עומד בכל הסטנדרטים הרגולטוריים הנדרשים ומפוקח על ידי מועצת השמן.

לאורך השנים זכו שמני הזית של גליל בפרסי יוקרה בתחרות הבינלאומית המובילה – טרה אוליבו (Terraolivo) :

בשנת 2015 זכה השמן שלנו מזן “ברנע” בפרס PRESTIGE GOLD .

בשנת 2016 זכה השמן שלנו מזן "קורנייקי" בפרס PRESTIGE GOLD וכן זכה הבלנד פרמיום שלנו – ""Galil spicy בפרס היוקרתי GRAND PRESTIGE GOLD.

צוות איכות השמן שלנו כולל טועמים מוסמכים על ידי IOC הבינלאומי וחקלאים מנוסים.

אנו גאים בכך שמסעדות ושפים מהמובילים בארץ בוחרים בשמן הזית “גליל” כדי לבשל, לטגן ולתבל מאכלים, כאשר חלקם יצרו מהזנים השונים את הבלנדים האהובים עליהם.

מאפיית פתפותים
לחמים ומאפים מ- 100% קמח כוסמין

בלב הגליל, בין עצים ירוקים ואוויר צלול, הקמנו מאפייה נשית וייחודית המתמחה בייצור לחמים ומאפים מקמח כוסמין. הכוסמין הוא דגן קדום הידוע בסגולותיו הבריאותיות – הוא מופחת גלוטן, מלא בסיבים תזונתיים ומסייע לשמור על רמות שומנים וסוכרים מאוזנות בגוף.

בפתפותים אנו אופות באהבה,בשמחה מגוון לחמי בריאות: לחמי מחמצת שאור, לחמניות, בייגלס, פרעצלס, חלות, קרקרים, עוגות, עוגיות, קישים ועוד, והכל מ- 100% קמח כוסמין בלבד, ללא תוספת קמח חיטה. כל התוצרת ארטיזנלית, בעבודת יד, ללא חומרים משמרים וללא משפרי אפייה. ממש כמו בבית. מגוון רב לטבעוניים. כשר מהדרין.

פתפותים – חנות ובית קפה – דרך הגליל 46 ראש פינה (מול המשטרה)
טלפון: 04-8718071
שעות פתיחה: א-ה   08:00-19:00 ו' – 08:00-16:00       שבת – סגור
במקום סנדביצ'ים ממגוון לחמי הכוסמין שלנו, פוקצ'ות, מאפים מלוחים ומתוקים, שתייה טבעית, קפה מעולה, עוגות, עוגיות וספיישלים. ישיבה: במרפסת.

פתפותים – מאפייה ומרכז מבקרים – פארק תעשיות דלתון (ליד צפת)
טלפונים:  04-8804010   050-7411922
שעות פתיחה:  א-ה 9:00-16:00     ו' – 9:00-14:00 שבת – סגור
שווה לבוא – ולו רק בשביל הריח והטעימות.

משלוחים לכל רחבי הארץ (שליח עד הבית) – בחנות האונליין שלנו
 www.pitputimbakery.co.il

 

מחלבת בת הרים

מחלבת בת הרים נולדה מאהבה גדולה לייצור גבינות איכותיות בעבודת יד ומחומרים טבעיים.

במהלך השנים רכשנו ניסיון המאפשר לנו לייצר גבינות גורמה משובחות בעזרת תהליכים של שיטות מסורתיות.

בחרנו למקם את המחלבה בצפון הרחוק בו האוויר הצלול, המרחבים וחלב ההרים מאפשרים השראה ליצירת הגבינות.

למחלבה מגוון גדול של גבינות קשות, גבינות בשלות וכמובן יוגורטים בנוסח הבלקן ב 4 טעמים.

למחלבה כשרות של בד"ץ בית יוסף וכשרות מועצה אזורית מבואות חרמון.

אנו מזמינים אתכם לטעום ולהנות מהקסם של הגבינות שלנו.

מחלבת גדות הירדן

בקיבוץ גדות, בעמק החולה, מייצרים כבר 25 שנה גבינות מחלב בקר ועיזים בשיטות מסורתיות מחומרים טבעיים, וללא חומרים משמרים.

קיבוץ גדות, ד.נ גליל עליון 12325

טל': 04-6939141, פקס: 04-6939140, מייל: gvina@gadot.org.il

www.gvina-gadot.org.il

אדים סאם- מטעמים מהמטבח האסייתי

הקמה והפעלת דוכן "דים סאם" לאירועים, החל מירידים ופסטיבלים וכלה באירועים פרטיים, אירועי חברה ואירועי השקה.

מטרתנוהיא יצירת חוויה ייחודית לאירוע טעים ומשובח שלא יישכח.

דים סאם הוא מאכל המתאים לכל ובכל גיל, בעיקר בשל היותו בעל מגוון רחב של טעמים: בשרי, צמחוני וטבעוני.

מאכל אסתטי בעל נראות מיוחדת וצבעוניות אשר מקפיצה ומוסיפה סגנון בכל אירוע.

ההגשה נעשית בשירות עץ נוחות לאחיזה לשימוש חד פעמי ומתכל. דים סאם עובר בישות באמצעות מאדי במבוק גדולים ואותנטיים אשר עובדים במשך כל האירוע, מה שיוצר מראה יפהפה ומוודא הגשה חמה של המנה.

ידוע כי העין היא זו שאוכלת עוד קודם, ולכן דגש ניתן לפן האסייתי, כדי להכניס לאווירה עוד לפני הטעימה. עיצוב אסתטי ונעים אשר מושך את העין. מיקומנו בקיבוץ יראון וקהל היעד שלנו כולל את אוכלוסיית הצפון, מגליל ועד גולן.

אייל ושיר, טל': 054-6618834, edimsum.info@gmail.com, קיבוץ יראון

הפנקייקים ההולנדיים

הפנקייקים ההולנדים מגיעים עם מגוון רחב של רטבים: שוקולד חלב, שוקולד לבן, ריבת חלב, מייפל, סילאן, דבש, שוקולד נוטלה, ועוד…

ועם מלא תוספות מגניבות: מרשמלו, סוכריות ג'לי, שטיחים, אגוזי לוז מסוכרים, פקאנים, קוקוס, סוכר קינמון, בוטנים מלוחים, ועוד…

הכול מגיע ביד רחבה והרבה אהבה

רפקור

על העסק: הבית של האגס הישראלי: אגסי ראש-פינה ידועים כמובחרים בשוק הן במראה והן בטעם שלהם. חברת רפקור, בית אריזה וקירור – השייכת לחקלאי ראש פינה, משווקת למעלה מ-40 שנה ברציפות אגסים אלה ופירות מובחרים נוספים, ברשתות שיווק ובשווקים הסיטונאים ברחבי הארץ, ולמעשה מחזיקה בכ-35% משוק האגסים בישראל.

לפרטים: כמדי שנה אנו מגיעים ליריד היין בראש פינה ומחלקים את האגסים המובחרים שלנו.

גם השנה ניפגש…