היקבים המשתתפים ביריד

יקב אור הגנוז

על היקב: יקב אור הגנוז הוקם בשנת 2005 על ידי חברי הישוב מתוך אמונה ואהבת הזולת.

ביקור ביקב: מרכז המבקרים אשר עוצב במיוחד כדי להעניק הרגשה נעימה לכל דכפין, נותן תחושה של הליכה בתוך ציור. במרכז המבקרים תזכו לטעימות מיינות האיכות של היקב שמלוות בהרגשה רוחנית מלטפת עם סיומת של אהבה. פתוח בכל ימי שביל היין בין השעות 08:30-19:00 וביום שישי עד 14:00

לפרטים: 052-7655053 04-6990836

יקב אורטל

יקב אורטל נמצא בקיבוץ אורטל בצפון רמת הגולן. היקב מייצר כ 25,000-  בקבוקים בשנה. כל היין מיוצר מכרמים השייכים ליקב ומגודלים על ידי צוות היקב.

נעמה סורקין היא ייננית ומנהלת היקב החל מבציר 2017. נעמה בעלת ניסיון רב שנים בענף היין הישראלי כייננית, כורמת ויועצת ליקבים.

 

מרכז המבקרים של היקב מוקף בכרמי יין וממוקם בנקודת תצפית מרהיבה. מרכז המבקרים פתוח לטעימות ומכירת יין בכל ימותהשבוע בין השעות 10:00 ל 16:00-

בתאום מראש ניתן לקיים במקום אירועים קטנים, ליהנות מארוחות בראנץ' קלות, להזמין ארוחת שף ועוד ועוד. נשמח להענות לכל בקשה.

 

ליצירת קשר:

 

יקב אורטל, קיבוץ אורטל. ד.נ. צפון הגולן  1243000

 

04-6960770

 

ortalwinery@ortal.org.il

יקב אסף

מעט מידע על יקב אסף:

במרכז רמת הגולן הוגשם חלום משפחתי ע"י אסף והדסה קדם בשנת 2012,
פרויקט תיירות חקלאית, "קדם כפר יין". 

יקב אסף מייצר 55 אלף בקבוקים בשנה מכרמי המשפחה ובבציר ידני בלבד.

על כביש 91 הפותח שער לרמת הגולן, משפחת קדם הקימה את כפר היין ובו היקב, מרכז המבקרים, בית קפה מקומי ובקתות אירוח בלב מרחבי הרמה.

אסף, הדסה, עדי, אורן, קארן, שחר ותומר שותפים להקמה ולפיתוח הכפר המשפחתי בנקודה יפהפיה בין המושבה קדמת צבי ונחל הג'ילבון. מבנה מרכז המבקרים של היקב הוא מבנה בזלת היסטורי מרהיב ביופיו, חלק מכפר צ'רקסי שהיה על ציר בית המכס וצפון הגולן.

מרחבי הטבע הפרוסים, נוף הכינרת ורכסי ההרים הנצפים מהרמה משלימים חווית יין ייחודית,
ארבע עונות בשנה -ביקב אסף. 

לפרטים: נמצאים על כביש 91, מול הפניה לנחל הגילבון. WAZE : יקב אסף / ASSAF WINERY

טלפונים: אורן: 0547790494 אסף: 0544779722 הדסה: 0544774667

יקב בזלת הגולן

על היקב: אדמת הבזלת הפוריה והעשירה, תנאי האקלים המיוחדים לאזור ותהליכי ייצור טבעיים וקפדניים, הם סוד קסמו של המקום. היקב שוכן בסמוך לחורשה ולמקור נביעת מים ומשקיף על הכנרת. בשנת 1998 לאחר שנים של יצור יין ביתי, הרחיב יואב לוי את העשייה והיה ליקב בוטיק. את הסיוע והייעוץ ההתחלתי קיבלו מהקולגות של יקבי רמת הגולן, ומהיינן פיטר סילברברג, אמריקאי שלימד אותו את רזי המקצוע.

ליקב בזלת הגולן שני יקבים הוותיק מבין השניים ממוקם בכניסה למושבה קדמת צבי ובמקום זה מייצרים קברנה סוביניון מהענבים בגבוה של כ- 500 מ' לסדרה הרגילה של היקב סידרת הברונזה (מרכז המבקרים באתר זה נסגר והפך לצימר ייחודי ומפנק כמובן בצמוד למרתף חביות). היקב החדש נמצא בצומת ווסט בצפון רמת הגולן ובמקום זה נפתחה חנות שמוכרת את יינות היקב ואת רוב היינות של היקבים מרמת הגולן. באתר זה נמצא גם יקב שבו מייצרים יין מענבים שגדלים בצפון רמת הגולן.

ביקור ביקב: מרכז המבקרים פתוח בימי א-ו בשעות: 09:00 – 15:00. סיורים מודרכים וטעימות – בתשלום.

לפרטים: טל': 04-6965010 פקס: 04-6965020יואב לוי: 050-8485010   www.bazelet-hagolan.co.il

יקב מיטב

יקב מיטב הינו יקב בוטיק איכותי המגדל כרמים באיזור כרם בן זמרה על אדמת פלטו בזלתית שהוכח כי הינה אזור גידול מהטובים בארץ.
 
גליל עליון, כרם בן זמרה, 052-6330992
 

יקב דלתון

על היקב: יקב דלתון הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת הרוני, אשר נוסד בשנת 1995 ומציין השנה 20 להיווסדו.

היקב ממוקם במרום הגליל ונמנה על היקבים המובילים בישראל.

יקב דלתון מייצר את יינותיו מכרמים בגליל העליון, הנמצאים בבעלותו (Estate Winery).

לאחר שבשנים האחרונות השקיע היקב משאבים רבים בטיפוח כרמיו הם כיום מהטובים ביותר בארץ.

שילוב הכרמים והענבים האיכותיים עם הטרוואר, הנמנה על אחד מהאזורים הטובים בישראל לגידול גפנים, לצד ייצור היין במתקני היקב המודרנים והחדשניים – מוביל לתוצאה של היצע יינות משובחים, אשר זוכים בשנים האחרונות להערכה הולכת וגדלה.

לאחרונה מונה ליינן היקב גיא אשל, בוגר ייננות באוניברסיטה קליפורניה – דייויס.

ביקור ביקב: מידי יום מתקיימים סיורים ביקב, במהלכם יתרשמו המבקרים מאולם החביות ואולם הבקבוק, וכן ממכלי התסיסה, כאשר הכל בליווי מדריך מקצועי. בסוף הסיור ניתן לטעום ממגוון יינות היקב.

לפרטים: יקב דלתון – פארק תעשיה דלתון, מרום הגליל

טלפון : 04-9527101   www.dalton-winery.com   merkaz@daltonwinery.com

יקב פאסק

Pasek Cellars Winery

הטעם המשכר מאמריקה:

 

סדרת שיכרי פירות היער מיקב הבוטיק פסק במדינת וושינגטון בארה"ב. המוזיקאי הישראלי הבינלאומי  דניאל גרין, היבואן הבלעדי, שהתאהב במשקה מלגימה ראשונה, החליט להביא את הטעם האמריקאי המשכר לחיך הישראלי.

 

טעמי פירות היער היחודיים  מוכרים דווקא מהעולם הקולינרי העשיר, כשהם משתדכים יפה לקינוח מתוק או לתבשיל עמוק. המוצר הבלעדי לישראל מגיע מהעיירה מאונט ורנון, במדינת וושינגטון ארה"ב שיכר פירות היער מגיע מיקב הבוטיק פסק (Pasek), משפחתי וקסום בבעלותם של דייב וג'ודי פסקל. הפירות גדלים בפסיפיק נורט ווסט, שמוקפת בשדות ירוקים, נהנית מאוויר צח, בשילוב הרמוניה מושלמת של קור ורטיבות המאפשרים לפירות היער לגדול וללבלב. יקב פסק שמייצר משנות ה -80 עשרות אלפי בקבוקים בשנה, הינו היקב היחיד בארה"ב שמייצר כמות כזו של שיכר מפירות יער, וזוהי כבר מסורת של שנים. המוזיקאי הישראלי דניאל גרין, היבואן הבלעדי, שנשבה בקסם המשקה כששהה עם להקתו The Daniel Green Show  בארה"ב, הבין שלא ניתן להשיג בארץ שיכר כזה, ואין דומה לו כלל, והחל מ- 2017 מייבאו בבלעדיות לארץ. ייצוא שיכר הפירות הינו הראשון אל מחוץ לארה"ב.

ארבעת סוגי שיכרי פירות היער הם בתכולה של 750 מ"ל: שיכר פטל אדום-עשוי 100% פרי, מים, מעט סוכר, ומכיל 11% אלכוהול. השיכר בעל גוף בינוני, במתיקות מתונה ומשתלב נהדר עם ברביקיו גבינות או קינוחי שוקולד.

שיכר פטל שחור- עשוי 100% פרי, מים ומעט סוכר,ומכיל 11% אלכוהול. השיכר במתיקות בינונית, משתלב בהרמוניה מושלמת עם גבינות, דג סלמון, בשר אדום או פסטה. שיכר אוכמניות- עשוי 100% פרי, מים ומעט סוכר ומכיל 11% אלכוהול. שיכר אדום בהיר, במתיקות בינונית, בעל ארומה עשירה במיוחד, ובטעם אלגנטי. משתלב נהדר עם גבינה, עוף, צלעות טלה, פטה כבד או סלמון.

שיכר החמוציות הוא החדש שבחבורה והצטרף רק בקיץ 2018 והוא הולך טוב עם גבינות, פסטות וקינוחים, כמו חבריו גם הוא מכיל 11% אלכוהול.

מחיר בקבוק לצרכן נע בין 105-120 ₪. את המשקה ניתן לרכוש באתר או בחנויות נבחרות בערים השונות

היקב משתמש בציוד חדיש ומתקדם ביותר, בשילוב שיטות ייצור מסורתיות, כדי להוציא את המיטב מכל גרגיר יער. לאחר שנקטפו פירות היער משדות הפרי הסמוכים, הם עוברים תהליך קפדני שכולו טבעי וכולל: פריקה, ריסוק, העברה למיכלי נירוסטה, התססה, איזוני טעמים, סינון, בקבוק והכנה למשלוח בתנאים אופטימליים. לאורך כל תהליך הייצור אין תוספת מלאכותית של אלכוהול. בניגוד ליין ענבים שנח ממושכות בחביות עץ אלון כדי להשביח את טעמו, שיכר פירות היער נח במיכלי הנירוסטה למשך 3-5 חודשים בלבד, וכך מושבח טעמו. השיכר אינו קוקטייל המכיל אחוזי סוכר ואלכוהול גבוהים, לכן הוא מתאים לקהל המחפש משקה בטעם ייחודי שאין דומה לו בשוק הישראלי. את השיכר מומלץ לשתות בטמפרטורה של בין 6-8 מעלות. המשקה יכול לשמש בסיס לקוקטיילים, סנגריות, שפריצים וסיידר חם. בזכות כמות עצומה של אנטיאוקסידנטים ניתן לאחסנו במקרר כחודש ימים לאחר פתיחתו, או בטמפרטורת החדר לשבוע עד 10 ימים. פירות היער ידועים בתכונות בריאותיות שונות והן מסייעות במניעת סרטן, מחזקות את מערכת החיסון, מונעות סכרת, ומחלות לב, מטהרות את הדם, ותורמות לבריאות העור. שתייה מתונה של משקה פירות יער תקצור יתרונות כאשכול ענבים. המוצר כשר ונמצא תחת השגחת ה- KSA והרבנות הראשית לישראל.

סדרת שיכרי פירות יער, מיקב בוטיק פסק, ארה"ב, להשיג בחנויות נבחרות ברחבי הארץ, 

באתר: www.greennco.com  , ואצל היבואן הרשמי והבלעדי דניאל גרין, טל': 0543311383

 

יקב טרה נובה

על היקב: יקב טרה נובה, מושב כנף

יקב טרה נובה הוקם בשנת 2006, מייצר יינות אדומים יבשים, זנים- קברנה סובניון, מרלו, שיראז ו קריניאן. ביקב מייצרים בלנדים מהזנים האלה.
בטרה נובה מייצרים שמן זית משני זנים- ארבקינה וקורונייקי. השמן מיוצר בסטנדרטים גבוהים ביותר וזוכה פרסים בתחרויות. כמו כן אנו מגדלים פירות יער מעולים- פטל אדום צהוב וכתום, אסנה, אוכמניות ותות אפגני. 

לפרטים: לפרטים ותיאום ביקור מראש: 050-8184449 / 04-6737022 www.teranova-winery.co.il

יקבי כרמל - זכרון יעקב Carmel Winery

על היקב: סיפורם של יקבי כרמל הוא סיפור תולדות הישוב בארץ ישראל, סיפור החזון והגשמתו, יצירת היש של היום מהאין של המאה ה- 19.

יקבי כרמל ממוקמים במספר מתקנים בארץ, מהגליל העליון ועד לנגב, כשהיקב הראשי הוא היקב בזכרון יעקב, המושך המוני מבקרים כל שנה מהארץ ומהעולם. החיבור בין ישן לחדש הוא סוד קסמו של היקב. היקב משלב עולם ישן וחדש במבנה היסטורי, המורכב מעשרות מרתפים שנבנו עוד בימי הברון אדמונד דה רוטשילד, ולצדם ציוד חדיש ומשוכלל, טכנולוגיות המהוות את קדמת הייננות במדינת ישראל.

מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב הינו מרכז חוויתי המשלב סיורים, סדנאות וטעימות יין ביקב ההיסטורי, הפותח שעריו ומציג את הסיפור המרתק מראשית תעשיית היין בישראל ועד העולם החדש של היין כיום.

יין כשר

לפרטים: לפרטים והתקשרות 04-6391788  carmelwines.co.il

יקב לואיז

יקב לואיז הוא יקב בוטיק השוכן במושב שדה יעקב שבעמק יזרעל.
היקב הוקם ב-2010 ע"י משפחת נדיב. ביקב מייצרים יינות מענבים מובחרים הגדלים באיזורים שונים בארץ, חלקם אורגניים. 
רוב היינות האדומים מיושנים לפחות 18 חודש בחביות עץ אלון צרפתי. 

היקב כשר

לפרטים: אלי נדיב 052-8699877

יקב מטר

על היקב: יקב מטר הוקם בשנת 2012. הרעיון להקים מותג כשר התפתח אצלנו לאורך השנים כחלק מהצמיחה הטבעית של יקב פלטר. רצינו להרחיב את העשייה הקיימת, לפתוח את המעגל, ולהזמין לתוכו עוד רבים אחרים.

העבודה ביקב מטר מתבססת על הידע, הגישה המקצועית והתרבות של יקב פלטר והמשפחה. עשיית היין מתקיימת בגבהים של רמת הגולן בצמוד ליקב פלטר, תוך חיבור חזק למקום.

בשבילנו, יקב חדש, פירושו הזדמנות לרענן את היצירה, להפיק יינות מזנים נוספים ולהרכיב בלנדים שונים. היין מיוצר תוך הקפדה על פרי מדויק ועבודת חבית מעודנת.

הענבים נבצרים ברובם מכרם הרוח במרום גולן. היינות רעננים ואלגנטיים, מתאימים לאקלים ולאופי הישראלי.

ביקור ביקב: לתיאום ביקור ביקב 052-866638 ,054-2177760

לפרטים: www.pelterwinery.co  info@pelterwinery.co.

יקב מייסטר - meister winery

שטח האדמה של חוות מייסטר הינו אדמת טאבו אשר הועברה בירושה לרות ויעקב מייסטר, תושבי המושבה ראש פינה.

עוד בשנים שלפני קום המדינה (1882), בתקופת הברון רוטשילד, רכש סבא של רות, את הקרקע הנמצאת צפונית מערבית לצומת מחניים, באזור שנקרא אז "באב אל מורור"(שער המערות) ו"מרג' אל רוזלן"(עמק האיילות).

לאורך השנים עמל יעקב על פיתוחה של החווה. במהלכן נחשפו המערות והגתות אשר שימשו את תושבי הסביבה לפני מאות שנים. כמו-כן, הפך שטחה של החווה לבוסתן גדול הכולל בתוכו עצי פרי, כרמי זיתים, כרמי גפנים ועוד. במהלך השנים יצר יעקב מייסטר מוצרי בוטיק מהגידולים במקום, יינות, ליקרים, ריבות, שמן זית, זיתים ועוד.. המערה שופצה וכיום משמשת לייצור היין ולמרכז מבקרים מרשים וייחודי.

 

לפני כמה שנים הגיעו לחווה שלושה חבר'ה צעירים אשר גדלו בגליל ביישובים סמוכים. 

מיד עם הגעתם התאהבו במקום והחליטו ללמוד מיעקב מייסטר את "סודות המקצוע".

החבר'ה הצעירים עברו להתגורר במקום ובמהלך הימים עבדו ולמדו את עבודת האדמה והיצירה של הגידולים במקום, עמלו וטיפחו את הגן והחווה והגדילו להכניס למקום קסם ושלווה.

"גן אורן" משמש כיום בוסתן טבעי לאירועים, חאן ומתחם קמפינג לאירוח שקט ונעים, נקודות עגינה לקראוונים ועוד.

 

פיתוח החווה התאפשר רק אחרי שהבינו שהמקום חייב להישאר על בסיסו כחווה חקלאית אשר בה מגדלים, מייצרים ומוכרים את התוצרים של הגידולים החקלאיים.

 

הדר למדה ייננות במכללת אוהלו ומייצרת את יינות היקב הייחדויים בשנים האחרונות.

חוות מייסטר ממוקמת כאמור צפונית לצומת מחניים, מערבית לכביש 90.  

 

מחכים לראותכם, משפ' יקב מייסטר גבעת אורן.

לפרטים: 050-7190691, 054913528, yekevmeister@walla.com

יקב נחל חרמון

על היקב: היקב הינו יקב בוטיק אשר הוקם על ידי מישל אלחרר ב 2003 וממוקם בשאר ישוב בגליל העליון.

מיוצרים בו יינות אדומים יבשים מזנים שונים וכן בלנדים, כאשר כל הענבים מובאים מכרמים מובחרים מהגליל העליון.

היין עצמו מיושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות לפחות 24 חודש, והיינות זכו במספר פרסים כאות על איכות היין

ביקור ביקב: במקום מרכז מבקרים חדש ומאוד ייחודי שבו מתקיימת טעימה ומכירה

לפרטים: מישל אלחרר טל :050-5369796 Elamichel1@gmail.com

יקב סקוריה

על היקב: יקב סקוריה הוא יקב בוטיק הממוקם במושב כנף על הכביש העולה מצומת מעלה גמלא לגולן.

היקב נוסד ב- 2008, והחל דרכו בייצור כמויות קטנות של יין לצריכה עצמית. כיום היקב מייצר כ- 4000 בקבוקים בשנה מזן קברנה סוביניון וסירה.

ענבי היקב מגיעים מהכרם הממוקם בתל פארס. תהליכי הייצור ביקב קפדניים מאוד ומלווים כל העת בבקרה ובבדיקות במעבדה הסמוכה ליקב.

יינות היקב מתיישנים 12 חודשים בחביות עץ אלון מתוצרת צרפת, חלקן חדשות וחלקן משומשות.

ביקור ביקב: ניתן לבקר ביקב, בתיאום מראש. אנו מארחים גם קבוצות ומקיימים סיורים בכרמים, במקומות ייחודיים בגולן וביקב עצמו.

לפרטים: עופר, 050-2277404

יקב פלטר

יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י טל וניר פלטר. טל, חזר מאוסטרליה לאחר סיום לימודי ייננות וגידול גפנים, נכבש בקסמיה של התפיסה האוסטרלית לעולם היין ושאף להציגה לשוק הישראלי ייצור יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית. בשנים הראשונות פעל היקב במושב צופית, בחצר בית המשפחה ובשנת 2005 עבר לקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן. בשנת 2012 הוקם בצמוד ליקב פלטר יקב מטר, הקמת היקב הרחיבה את מגוון סוגי היין המוצעים למכירה ואת יצירתו של טל פלטר.

מזקקת פלטר הוקמה בשנת 2013, דוד זיקוק שיובא מקוניאק בצרפת וממשיך מסורת משפחתית ארוכת שנים שהחלה ב1920 בארה"ב 

ביקור ביקב: לתיאום ביקור ביקב 052-866638 ,054-2177760

לפרטים: www.pelterwinery.co.il  info@pelterwinery.co.il

יקב רמת הגולן

על היקב: סיפורו של היקב מתחיל באמצע שנות ה- 70, בעקבות ביקורם של מומחים בעלי שם מקליפורניה שבחנו את תנאי הגידול ברמת הגולן והתאמתם לגידול ענבי יין. המומחים קבעו שהצירוף המיוחד של אקלים קר, גובה פני הקרקע וייחודה של אדמת הבזלת ברמת הגולן, יוצרים תנאים אופטימליים לגידול ענבי יין איכותיים. ישובי רמת הגולן שוכנעו לנטוע כרמים והשאר – היסטוריה.

ביקור ביקב: סיורים מודרכים לקבוצות ויחידים, בהם ניתן לצפות בתהליך יצור היין, לטעום ממגוון יינות היקב המפורסמים בארץ ובעולם ואף לקנות מיינות היקב, אביזרי יין ומזכרות. בתיאום מראש ימי א'-ו' וערבי חג. שבתות, חגי ישראל וימי זיכרון סגור. הסיורים בתשלום כולל שי.

לפרטים: 04-6968435/409  www.golanwines.co.il

יקב שטרן

על היקב: יקב שטרן, בקיבוץ תובל, הוקם בשנת 2004 ע"י ג'וני, המייצר יינות אדומים מענבים הנבצרים בכרמים איכותיים ברמת הגולן (קדמת צבי) ובגליל העליון (רמות נפתלי, ספסופה ותובל). הבלנדים "רותם" ,"יונתן" ו "פלג" כבר הפכו לשם דבר בקרב קהל אוהבי יינות שטרן . לצידם עומדים באיכויות דומות היינות הזניים: קברנה סוביניון רזרב , קברנה סוביניון וקברנה פרנק וסוביניון בלאן. היקב זכה במדליות והוקרה בשתי תחרויות יין בארץ. בבציר 2013 נבצרו ענבים להפקת כ-23000 בקבוקים.

ביקור ביקב: היקב פתוח בימי שישי ושבת לביקורים הכוללים הסבר, סיור וטעימות (כדאי לתאם מראש ). ביתר הימים יש לתאם את הביקור בטלפון

לפרטים: ג'וני שטרן 054-3034361

הרי גליל

בגליל העליון, סמוך לקיבוץ יראון גילנו את יופיו של מפגש משוחרר עם הטבע. חווית המפגש הזו הולידה יקב חופשי ויצירתי בגישה ובעשייה שלו. אנו פועלים עם הטבע ויוצרים יחסים ברי קיימא עם האדמה והכרמים הצומחים מתוכה.
חשוב לנו לשמור על הקיים. לתת לחיים בסביבה לשרות. לתת חזרה.

 

יקב בר קיימא

"העתיד שלנו ושל הדורות הבאים טמון בידינו, וזאת לא קלישאה, אנו נמצאים במקום ובזמן שבו אנו יכולים להשפיע כדי לשפר את איכות חיינו ואיכות ילדינו".

 

מתוך תפיסה זאת, יקב הרי גליל לקח על עצמו פרויקטים להובלת חזון הבר־קיימא כדרך חיים ביקב, בכרמים ובסביבה החברתית. אין ספק, שכארגון שחי ומתפרנס מאוצרות הטבע כמקור לחומר גלם מהותי, אך טבעי הוא לנסות לעשות את המקסימום כדי לשמור עליו, חי, בריא, חיוני ולאורך זמן.

 

מאז החל תהליך הטמעת תפיסת הבר-קיימא ביקב הרי גליל, אנחנו לא שוקטים על השמרים וממשיכים לחדש בפעולות ברוח סביבתית וחברתית כגון: מערכת חשמל סולארית על גג היקב, מערכת לטיפול במי שפכים, סולר מוחלף באנרגיה סולארית ועוד…

קיבוץ יראון
טלפון 04.6868748
visitors@galilmountain.co.il
http://www.galilmountain.co.il

יקב תבור

יקב תבור הוקם בשנת 1999על ידי 4 משפחות של כורמים מכפר תבור, במטרה ליצור יין איכותי, מהנה ונגיש לאלו שואהבים לדבר על יין אבל בעיקר לאלו שאוהבים לשתות יין. כל כרמי היקב הם כרמים אקולוגיים בהם נעשים צעדים להשבת האיזון הטבעי לכרם, על מנת לאפשר לגפנים לגדול בסביבה אופטימלית ושמחה יותר.

 

פרטים:

04-6760444

shop@twc.co.il

פלורה- איש הפסיפלורה

פלורה, השיכר העדין של "איש הפסיפלורה", מופק מפירות פסיפלורה, הגדלים במשק פישביין שבמושב עין עירון. במשק, שהוקם בשנת 1973, מגדלים פסיפלורה כבר למעלה מעשר שנים. הפרי משווק בחלקו לשווקי ישראל ובחלקו נסחט לייצור שיכר הפסיפלורה.

השיכר הינו משקה עדין ורענן בעל ריח וטעם עשירים של פסיפלורה טרייה ו-12% אלכוהול.

תהליך הייצור שפוחת על ידי שי פישביין (איש הפסיפלורה) במשך שלוש שנים, כולל שלבי מיצוי וסינון אשר שומרים על סגולותיה הבריאותיות של הפסיפלורה, ריחה המשכר וטעמה העשיר.

המשקה זוכה לתגובות מדהימות כאשר מוגש צונן כקינוח ארוחה או כמשקה פתיחה באירוע.

לאיש הפסיפלורה יש רישוי עסקים, אישור משרד הבריאות וכשרות לפסח כל השנה.

המשקה נמכר במספר בקבוקים: 100, 200, 500 ו-1000 מ"ל משקה ומשווק גם במארזי שי לחברות, בצירוף שמן זית, יין ומעדנים שונים עבור לקוחות, עובדים וועדי עובדים.

טעמו המכשף של הפלורה (לדברי השדרן אבי אתגר) זוכה לתשומת לב גדלה והולכת בחוגים קולינאריים ובירידי גורמה ויין. המשקה נמכר כיום בחנויות בוטיק ברחבי הארץ, ומוגש במסעדות, ברים, צימרים ובתי מלון.

לתיאום פגישה וטעימה: שי פישביין, איש הפסיפלורה 052-7543000

Pafrman@gmail.com

יקב בן דוד

יקב בן דוד הינו יקב בוטיק , משפחתי המציע יינות איכותיים, בעלי ארומה יוצאת דופן ומגוון טעמים רעננים ואלגנטיים.

היקב נוסד בשנת 2004 מתוך מסורת משפחתית ענפה שהחלה דרכה עוד במרוקו.
את אהבת היין ירש יואב מאביו וביחד עם רעייתו, דליה, מימשו  את חלום  היצירה והקימו את היקב

בשאיפה לספק חוויה לכל טועם, היקב ממוקם בקיבוץ שמיר  וכולל מרכז מבקרים פעיל.

הכרמים נטועים בפסגות כרם בן זמרה במרום הגליל , המיקום  ההררי מספק אקלים וקרקע אופטימלי ים לגידול ענבי יין משובחים

היקב הינו כשר.
ליינות ניתן הכשר של הרב שמעון ועקנין, רב המועצה האיזורית מבואות החרמון , בד"צ בית יוסף.

שעות פתיחה ,ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 16:00 ,שישי  מ-9:00 עד 14:00

נשמח לארח אתכם ביקב בן דוד,  קיבוץ שמיר בגליל העליון
לפרטים: יקב בן דוד – קיבוץ שמיר, יואב – 050-5536897 yoavtedgi@gmail.com

יקב מורד

ביקב מורד שביקנעם, למרגלות הרי הכרמל, הופך הפרי, שנאסף מהטבע
ליינות (שיכרים) ולליקרים מהטובים ביותר בעולם.

ביקב מורד משתמשים בפירות, עשבי תבלין ואפילו ירקות בכדי לייצר
יינות אקזוטיים בקשת רחבה של טעמים – מפרי הפסיפלורה ועד לרימון.

יינות מורד מיוצרים בקפידה תוך שמירה על איכות גבוהה ביותר.

בשנת 1999 פתחו אתי ויעקב מורד את יקב מורד בו מייצרים יינות ערבים לחיך,
בהשראת המתכונים המשפחתיים שעברו מדור לדור.

בשנת 2009 הצטרפה משפחת בודנר למשפחת מורד ויחד הם מפעילים יקב בוטיק ברמה עולמית וחולקים את האהבה המשותפת ליין, תוך מחויבות עמוקה לשלמות. מאז מיזוג המשפחות הייצור גדל באופן משמעותי, הוכנסו מכונות מודרניות לייעול העבודה והגדלת כושר הייצור.

כיום המוצרים משווקים בחנויות אלכוהול ויין ברחבי הארץ, ע"י חברת "צור סוכנויות בע"מ".

יקב מורד מייצא למספר מדינות בארצות הברית באמצעות חברת
ROYAL WINE CORP.

ליקב מרכז מבקרים, אשר מארח מידי שנה אלפי מבקרים מרחבי הארץ והעולם.

המוצרים ביקב כשרים בהשגחת: מועצה דתית יקנעם עלית, כשרות O.K
חוג חתם סופר בני ברק וכשרים לפסח כל ימות השנה.

כתובת : הייטק פארק מרכז ת.ד 319 יקנעם עילית 20692 / טלפון : 04-9597125 / דואר אלקטרוני : wine@morad.co.il

 

יקב קורן ,קבוץ כברי בגליל המערבי

יקב קורן ,קבוץ כברי בגליל המערבי

היקב הוקם בשלהי 2005,במרתף ביתם של עפרה ובינג'י  בכברי.

היקב מתמחה בייצור יינות אדומים, לבנים ורוזה איכותיים העשויים מענבים הגדלים בכרמים בהר- מירון וברמת דלתון.

הגפנים נטועים בקרקע סלעית,בגובה של 700 מטר מעל פני הים ובתנאי אקלים המאפשרים איכויות יוצאות דופן.

ייצור היין,משך התסיסה וההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי מביאים ליצירת יין עוצמתי בטעם פירותי עשיר ומיוחד.יינות היקב מזני ענבי קברנה, מרלו, סירה וסובינייון  בלאן.

יקב אודם

יקב הר אודם

הצפוני ביקבי ישראל ,הוקם עי משפחת אלפסי ..

היקב שוכן במושב אודם בצפון הגולן בלב יער אלונים קסום ומסתורי ברום של 1100 מ' מעל פני הים. האקלים, הנוף ההררי, יער האלונים והכרמים הרבים הגדלים באזור מעניקים למטייל המגיע לה אודם חוויה קסומה ואגדתית המזכירה טיול לארץ רחוקה.
הטבע באזור גידול זה, אוצר בתוכו קרקע בזלתית עשירה במינרלים מלב כדור הארץ והאקלים קריר באופיו, המעניקים לגפנים והענבים תנאי גידול ייחודיים : קור אירופאי מושלג שמוביל להתעוררות הרמונית עם עונת הגידול מחד ושמש ישראלית המלווה בלילות ממוזגים המביאים יחד להבשלה שלמה ואיכותית מאידך. יינות יקב הר אודם נולדים מתוך תפיסת עולם תרבותית המובילה את היינן, לפיה היין שואב את איכויותיו מהאקלים והקרקע בהם גדלו הגפנים והמסורת שלאורה יוצר.

יקב הר אודם, הוקם על ידי משפחת אלפסי בשנת 2003. היקב הוא הגשמת חלום משותף לבני משפחת אלפסי בו עסק משפחתי נולד מתוך האהבה ליין, לגידול החקלאי ולעשייה יצירתית.

יקב הר אודם הינו יקב בוטיק משפחתי המייצר כ 90000 בקבוקים בשנה.

 

היקב כשר מבציר 2007.

יקב יפתחאל

בשנת 1999 הקמנו את יקב יפתחאל, יקב בוטיק ישראלי כענף נוסף במשק החקלאי שלנו,

המשק של הדס וצביקה אופיר באלון הגליל.

הגענו לאלון הגליל בשנת 1984, שני בני מושבים השואפים להמשיך את המסורת המשפחתית של חקלאות במושב צעיר.

התחלנו עם מכוורת קטנה שהלכה והתפתחה וכיום היא ענף מרכזי במשק שלנו.

בשנת 1986 נטענו כרם, מתוך רצון להעמיק שורשים באדמות אלון הגליל.

את היבולים הראשונים של ענבי היין שיווקנו ליקבים שונים, אך עד מהרה התעורר בנו הרצון להתנסות גם בייצור יין. השנים הראשונות היו בעיקר שנים של התנסות, במהלכן שיפרנו את תהליכי היצור והתאהבנו במלאכת הכנת היין.

כרם יפתחאל ממוקם מערבית לכביש 77, במורדות הצפוניים של גבעה הפונה לנחל ציפורי.

הגפנים נטועות באדמת טרה רוסה המכילה אבני גיר קשות.

שישה זני ענבים אדומים גדלים בכרם: קברנה סוביניון, מרלו, שירז, סנג'ובזה, פטיט סירה ומרסלן.

לאחרונה נטענו גם ענבי רוסאן מהם אנו מייצרים יין לבן.

בשנת 2004 צירפנו את קובי טוך כיינן יועץ ליקב. קובי הקים את יקב הבוטיק הראשון בארץ, יקב הר מירון.

אנו מייצרים יינות זניים הנותנים ביטוי מלא לייחודיות של כל זן ענבים ובכך מייחדים את היינות שלנו ואת אופי היקב. הטיפול המסור בכרם וקרבתו ליקב, מאפשרים לנו לייצר יינות איכותיים. יתרת הענבים נמכרת ליקבים אחרים.

היינות שלנו נמכרים בעיקר במרכז המבקרים שלנו שהינו בקתת עץ שאין כמותה בארץ. הבקתה הובאה ע"י חוואי יהודי מווסט וירג'יניה בארה"ב כאשר תכנן לעלות עמה ארצה. בהיותה מפורקת, בדרך מקרה, איחסנו אותה אצלנו בחצר, במשך כ-10 שנים. עם התפתחות היקב שלנו וההבנה כי יין לא רק מייצרים אלא גם צריך למכור על מנת להתפרנס, בדקנו עם החוואי את האפשרות לעשות שימוש בבקתה זו. החוואי שיתף אותנו כי תוכניותיו השתנו וכי אין בכוונתו לעלות לישראל. במקביל, נאות בשמחה לאפשר לנו לבנות את הבקתה אצלנו במשק.

אתר אינטרנט www.yfw.co.il

פייסבוק:  יקב יפתחאל

דוא"ל: ofiryfw@gmail.com

טלפון: צביקה 052-2824644

IWSI - Israel Wine & Spirit Institute

עוד מהחידושים השנה טעימות עיוורת להפעלת כל החושים שיתוף פעולה עם
IWSI – Israel Wine & Spirit Institute
הנציגות הישראלית של
(WSET (Wine & Spirit Education Trust
מרכז ההדרכה הגדול והמוביל בעולם ללימודי יין

 IWSI הנו מרכז ההדרכה המוביל בישראל לכל אלו המעוניינים להעשיר את הידע שלהם בעולם היין
והאלכוהול תוך הקניית ידע וכלים בסטנדרט בינלאומי. 
בסדנת הטעימה העיוורת בה ונבחט נריח נערסל יחד כוסות של יינות מיוחדים מנבחרת הפסטיבל,
נחשוף רק בסיום את היין שטעמנו וננסה ללמוד עוד כמה דברים על יין תוך כדי מפגש קצרצר
בלב היריד.

אתר אינטרנט www.iwsi.co.il